Червоний Хрест готовий сприяти безпечному виходу людей з "Азовсталі"
Категорія
Світ
Дата публікації

Червоний Хрест готовий сприяти безпечному виходу людей з "Азовсталі"

Червоний Хрест готовий сприяти безпечному виходу людей з "Азовсталі"
Джерело:  online.ua

24 квітня Міжнародний комітет "Червоного хреста", на 55-й день блокади Маріуполя, офіційно заявив про необхідність невідкладного гуманітарного коридору з міста. Окрім того, організація підтвердила готовність своїх працівників сприяти безпечному виходу людей з "Азовсталі", щойно Україна та Росія домовляться про це.

Джерело: заява  МКЧХ

Червоний Хрест заявив про намір врятувати людей з "Азовсталі"

МКЧХ глибоко стривожений ситуацією в Маріуполі, де населення вкрай потребує допомоги. Для добровільного безпечного виходу з міста, в тому числі з території заводу "Азовсталь", тисяч цивільних осіб та сотень поранених нагально необхідним є негайне надання безперешкодного гуманітарного доступу, - йдеться в заяві Червоного Христа.

За словами представників організації, їхня команда з кінця лютого працює, щоб допомогти нужденному цивільному населенню в Маріуполі та інших містах, які були окуповані.

Ба більше, наголошується, що МКЧХ чимало разів вимагав надання можливостей безпечного виходу цивільного населення з цих районів, а також надання дозволу на доставку туди неупередженої гуманітарної допомоги, нагадуючи про необхідність дотримання принципів гуманності та міжнародного гуманітарного права.

Кожен день, кожна година, що минають, мають жахливу ціну для людей. Як нейтральний та неупереджений посередник МКЧХ готовий допомагати сторонам конфлікту узгоджувати практичні та придатні до виконання угоди для забезпечення добровільної евакуації нужденним, - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?