Червоний Хрест відвідав українських полонених та передав їм книги й одяг
Категорія
Україна
Дата публікації

Червоний Хрест відвідав українських полонених та передав їм книги й одяг

Червоний Хрест відвідав українських полонених та передав їм книги й одяг
Джерело:  online.ua

Представники Міжнародного комітету Червоного Хреста відвідали українських полонених, яких утримує РФ. Вони перевірили їхній стан та передали теплий одяг і книги.

Джерело: МКЧХ

Червоний Хрест відвідав українських військовополонених

У МКЧХ зазначають, що на минулому тижні здійснили один дводенний візит до українських військовополонених, ще один – цього тижня.

У цей же період також були здійснені візити до російських військовополонених, до кінця грудня заплановані нові візити.

Команди МКЧХ звертаються до сімей військовополонених, щоб поділитися новинами від своїх близьких. Більшість оновлень - це короткі замітки про кохання та особисті новини. Деякі просять рідних не хвилюватися. Інші просять у них сигарети, шкарпетки, цукерки. Усі ці повідомлення – порятунок для зболілих рідних, - зазначають в Червоному Хресті.

Представники МКЧХ передали полоненим книги, засоби особистої гігієни, ковдри та теплий одяг.

У Червоному Хресті нагадали, що відповідно до Третьої Женевської конвенції всі військовополонені мають право на регулярні відвідування делегатів МКЧХ.

Нагадаємо, що у жовтні Червоний Хрест України закликав партнерів із Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця вплинути на російський ЧХ через збір грошей для сімей мобілізованих росіян, що порушує принцип нейтральності.

Обмін полоненими між Україною та РФ

6 грудня з російського полону повернулися 50 український військових, серед них воїни ЗСУ, Нацгвардії, ДПСУ. Загалом 58 чоловіків та двоє жінок, 15 офіцерів і 45 рядових та сержантів.

1 грудня додому повернулися 50 військових — оборонці Маріуполя та “Азовсталі”, полонені з Оленівки, поранені в боях на Донецькому, Луганському, Запорізькому напрямках.

26 листопада повернули 12 осіб: 8 військових та троє цивільних.

24 листопада з полону повернулися 50 військових, серед яких 20 нацгвардійців, 12 — із ВМС, 10 бійців ЗСУ, 6 — ДПСУ, 2 — з ТрО.

23 листопада повернено 35 українських військових та одного цивільного.

Загалом з 24 лютого з російського полону повернули більше 1300 українських громадян.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?