Чеський парламент визнав російський режим терористичним
Категорія
Політика
Дата публікації

Чеський парламент визнав російський режим терористичним

Чеський парламент визнав російський режим терористичним
Джерело:  online.ua

Нижня палата Парламенту Чехії проголосувала за резолюцію, яка визнає російський режим терористичним. Депутати засудили широкомасштабні атаки на мирне населення України та ключову енергетичну інфраструктуру. Вони також не визнають результатів так званих референдумів про приєднання до Росії чотирьох окупованих областей України. 

Джерело: сайт парламенту Чехії

У Чехії проголосували за визнання режиму РФ терористичним

За проект постанови  проголосували 129 із 156 присутніх депутатів, проти були 14 депутатів від опозиції.

Резолюція засуджує російську агресію в Україні, широкомасштабні напади на цивільне населення, цивільні об’єкти та ключову енергетичну інфраструктуру.

Резолюція зазначає , що ці атаки спричиняють значні обмеження або припинення постачання енергії, води чи тепла, що ставить під загрозу цивільне населення. Обстріли та дислокація військових частин у районі Запорізької АЕС становлять загрозу не лише на території України. Прямі чи непрямі погрози застосування ядерної зброї, а також неправдиві та необґрунтовані звинувачення України у планах застосування зброї масового знищення є небезпечною ескалацією напруженості та загрозою загальноєвропейській безпеці, - вказано у документі.

Також документ визнає, відповідно до резолюції Парламентської Асамблеї Ради Європи, терористичним чинний російський режим.

Не визнаються результати проведених Російською Федерацією так званих референдумів на суверенній території України в Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях, спрямованих на легітимізацію російської агресії та анексії території України;

Депутати висловили підтримку зусиллям міністра закордонних справ щодо створення спеціального трибуналу для переслідування злочинів агресії, а також розслідування під керівництвом Міжнародного кримінального суду воєнниих злочинів і злочинів проти людяності.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?