Четверо добровольців почали річний експеримент з імітації життя на Марсі
Категорія
Технології
Дата публікації

Четверо добровольців почали річний експеримент з імітації життя на Марсі

Четверо добровольців почали річний експеримент з імітації життя на Марсі
Джерело:  online.ua

У квітні NASA вперше показало житлові приміщення, в яких група людей буде замкнена протягом року в рамках експерименту. Вчені хочуть зрозуміти, як краще підготувати екіпаж до фізичних і психічних проблем життя на іншій планеті.

Джерело: Gizmodo

Четверо добровольців почали річний експеримент з імітації життя на Марсі

Змодельоване середовище існування Марса включає величезну пісочницю площею 1200 квадратних футів із червоним піском для імітації марсіанського ландшафту. Там є приміщення для життя й розваг та інші зручності.

Раніше NASA показало марсіанське житло, в якому добровольці проведуть цілий рік задля експерименту

Як це буде

У неділю четверо дослідників одягли чорні комбінезони та потрапили в червоний світ, де вони проведуть трохи більше року (378 днів), живучи та працюючи в симульованому марсіанському середовищі CHAPEA.

Я відчуваю себе неймовірно щасливою та благословенною бути частиною цього екіпажу і місії. Бути одночасно і науковицею, і піддослідною, і збирати дані, які уможливлять нові методи та безпечніші космічні подорожі, — це і кар'єрний, і особистий здобуток, – каже Келлі Гастон, одна з чотирьох учасниць експерименту.

У 2021 році NASA розіслало заклик до волонтерів для "здорових, мотивованих" громадян США у віці від 30 до 55 років взяти участь у першій з трьох річних місій. Тож Гастон разом з інженером-будівельником Россом Броквеллом, лікарем екстреної медицини Натаном Джонсом і мікробіологом ВМС США Анкою Селаріу були відібрані для участі в дослідженні в квітні.

Житло імітуватиме виклики для місії на Марсі, включаючи обмеження ресурсів, вихід з ладу обладнання, затримки зв'язку та інші екологічні стреси. У змодельованому марсіанському середовищі четверо добровольців виконуватимуть різні види діяльності, як під час місії на Марс, включаючи імітацію виходу у відкритий космос, роботизовані операції, обслуговування середовища проживання, особисту гігієну, фізичні вправи та вирощування сільськогосподарських культур.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?