Четверо добровольцев начали годовой эксперимент по имитации жизни на Марсе
Категория
Технологии
Дата публикации

Четверо добровольцев начали годовой эксперимент по имитации жизни на Марсе

Четверо добровольцев начали годовой эксперимент по имитации жизни на Марсе
Источник:  online.ua

В апреле NASA впервые показало жилые помещения, в которых группа людей будет заперта в течение года в рамках эксперимента. Учёные хотят понять, как лучше подготовить экипаж к физическим и психическим проблемам жизни на другой планете.

Источник: Gizmodo

Четверо добровольцев начали годовой эксперимент по имитации жизни на Марсе

Смоделированная среда обитания Марса включает в себя огромную песочницу площадью 1200 квадратных футов с красным песком для имитации марсианского ландшафта. Там есть помещения для жизни и развлечений и другие удобства.
Ранее NASA показало марсианское жилье, в котором добровольцы проведут целый год для эксперимента.

Как это будет

У неділю четверо дослідників одягли чорні комбінезони та потрапили в червоний світ, де вони проведуть трохи більше року (378 днів), живучи та працюючи в симульованому марсіанському середовищі CHAPEA.

Я відчуваю себе неймовірно щасливою та благословенною бути частиною цього екіпажу і місії. Бути одночасно і науковицею, і піддослідною, і збирати дані, які уможливлять нові методи та безпечніші космічні подорожі, — це і кар'єрний, і особистий здобуток, – каже Келлі Гастон, одна з чотирьох учасниць експерименту.

У 2021 році NASA розіслало заклик до волонтерів для "здорових, мотивованих" громадян США у віці від 30 до 55 років взяти участь у першій з трьох річних місій. Тож Гастон разом з інженером-будівельником Россом Броквеллом, лікарем екстреної медицини Натаном Джонсом і мікробіологом ВМС США Анкою Селаріу були відібрані для участі в дослідженні в квітні.

Житло імітуватиме виклики для місії на Марсі, включаючи обмеження ресурсів, вихід з ладу обладнання, затримки зв'язку та інші екологічні стреси. У змодельованому марсіанському середовищі четверо добровольців виконуватимуть різні види діяльності, як під час місії на Марс, включаючи імітацію виходу у відкритий космос, роботизовані операції, обслуговування середовища проживання, особисту гігієну, фізичні вправи та вирощування сільськогосподарських культур.

Читайте также:

Оставаясь на онлайне вы даете согласие на использование файлов cookies, которые помогают нам сделать ваше пребывание здесь более удобным.

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?