Чи буде світова криза - ЄС нарешті озвучив свій прогноз
Категорія
Економіка
Дата публікації

Чи буде світова криза - ЄС нарешті озвучив свій прогноз

Чи буде світова криза - ЄС нарешті озвучив свій прогноз
Джерело:  online.ua

Очільниця Європейського центрального банку Крістін Лагард повідомила міжнародній спільноті невтішні новини та озвучили доволі песимістичний прогноз щодо майбутнього світової економіки. Вона наголосила, що китайський коронавірус здатен спровокувати світову кризу, яка багатьом нагадає жахливий 2008 рік. Ця криза може викликати скорочення державних доходів та стрімкий ріст безробіття. За словами Лагард, якщо вжити необхідні заходи, економічний шок, ймовірно, буде тимчасовим. Про це вона повідомила в ході відеоконференції з лідерами Євросоюзу, передає ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.

Крістін Лагард зазначила, що без координованих дій "ми побачимо сценарій, який нагадає багатьом з нас фінансову кризу 2008 року". Вона також наголосила, що керівництво Європейського центрального банку активно досліджує всі доступні інструменти та на засідання 12 березня проведе окреме засідання щодо даного питання.

Окрім того, очільниця ЄЦБ попередила, що проблеми, з якими наразі стикається Італія, ймовірно, поширяться на інші держави ЄС, тому усім терміново потрібно підготуватися до боротьби з коронавірусом.

"Якщо ми не почнемо діяти зараз, підвищиться ризик кризи в окремих сегментах ваших економік", - каже Крістін Лагард.

Варто звернути увагу на те, що 11 березня міністр фінансів Естонії Мартін Хельме повідомив, що у країні почалася економічна криза. За його словами, головне завдання тепер полягає в тому, щоб звести до мінімуму наслідки кризи в країні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше МОЗ екстрено звернулося до українців через карантин в Києві.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?