Чи буде відставка Кабміну - Разумков почав розкривати карти
Категорія
Політика
Дата публікації

Чи буде відставка Кабміну - Разумков почав розкривати карти

Джерело:  online.ua

Протягом останніх тижнів ситуація у Верховній Раді суттєво загострилася - народні обранці від фракції "Європейська солідарність" почали активно збирати підписи за висловлення недовіри Кабінету міністрів Дениса Шмигаля, а депутати від "Голосу" – конкретно агітують за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Спікер українського парламенту Дмитро Разумков вирішив прокоментувати ситуацію, що склалася. Він звернув увагу українців на те, що для відставки КМУ не вистачить 150 підписів, які планують зібрати нардепи від "Європейської солідарності". Про це очільник Ради заявив на брифінгу після пленарного засідання, передає ONLINE.UA.

"150 підписів – недостатньо, рішення може приймати виключно Верховна Рада України, і тут я думаю, ситуація трохи інша", - заявив Разумков.

Окрім того, він додав, що вже дав розпорядження роздати депутатам від "ЄС" підписані бланкі. Річ у тім, що нещодавно депутати від цієї фракції поскаржилися, що їхнє прохання не виконують. Щодо власної ініціативи про відставку Кабміну, Разумков наголосив, що це позиція партії Петра Порошенка, за яку вона сама відповідаэ.

Перший заступник голови фракції "Слуга народу" і голова партії Олександр Корнієнко зі свого боку зазначив, що наразі зарано говорити про відставку уряду. За його словами, дії зі збору підписів про відставку – нелогічні.

"Щодо уряду, ми вважаємо, що зараз зарано говорити про відставку уряду. Це не є актуальна позиція. У чомусь ми розділяємо ту позицію, що збір підписів задля відставки або ініціювання відставки окремого міністра, – це не дуже логічна дія взагалі, тому що можна просто внести постанову і спробувати винести її на голосування, – заявив Корнієнко.

Він також наголосив, що народні обранці від "Слуги народу" ще поки не бачили ні підписних листів, ні ініціативи "Європейської солідарності" щодо висловлення недовіри.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава МВС Арсен Аваков заявив, що 20 учасників стрілянини за участю перевізників у Броварах суд ухвалив узяти під варту на два місяці без права внесення застави.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?