Чи будуть посилювати карантин - довгоочікувана заява Кабміну
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи будуть посилювати карантин - довгоочікувана заява Кабміну

Чи будуть посилювати карантин - довгоочікувана заява Кабміну
Джерело:  online.ua

11 червня стало відомо про те, що в Україні рекордно збільшилася кількість нових випадків захворювання на коронавірус. Варто звернути увагу на те, що такого антирекорду не було з початку пандемії. Міністерство охорони здоров'я зразу ж попередило українських громадян, що через їх безвідповідальність в країні можуть знову посилити карантин. Так, очільник МОЗ Маским Степанов нагадав українцям, що загроза COVID-19 зберігається, і вони повинні дотримуватися рекомендацій, заради свого здоров’я і життя. Цього ж дня з довгоочікуваною заявою про можливе посилення карантину виступив глава уряду Денис Шмигаль. За його словами, якщо в 10 та більше областях відбудеться ситуація, яка призведе до гіперболічного зростання захворюваності, то це буде приводом посилити карантинні заходи в нашій країні. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Кабміну.

"Від цього ніхто не застрахований і ми бачимо, що в низці держав є повторні хвилі захворювань. Ми звичайно будемо стежити, щоб не допустити такого гіперболічного зростання", – наголосив очільник Кабінету міністрів.

Окрім того, він підкреслив, що величезна доля відповідальності лежить на українському суспільстві. Денис Шмигаль також додав, що його команда активно співпрацює з тими регіонами, де відбувається погіршення ситуації.

"Це відносне погіршення, ми кожного дня бачимо певні коливання. Сьогодні дійсно велика кількість. Але ми знаємо, як цим управляти. Ми співпрацюємо з областями, обласним керівництвом, з міськими головами", – підкреслив Денис Шмигаль.

Варто звернути увагу на те, що 11 червня в Україні зафіксований антирекорд за кількістю тих, хто захворів на COVID-19 – 689 людей.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що епідеміологи із Штатів під керівництвом доцента Пенсільванського університету Пола Пленета у ході тривалих досліджень дійшли неочікуваного висновку — вони розповіли про те, що під час пандемії по світу поширюється аж шість різновидів коронавірусу нового типу. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?