Чи був шанс в України уникнути війни з Росією — відповідь експерта
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи був шанс в України уникнути війни з Росією — відповідь експерта

Чи був шанс в України уникнути війни з Росією — відповідь експерта
Джерело:  online.ua

В України не було шансів уникнути повномасштабної війни з Росією, навіть якби кожен громадянин нашої країни був стовідсотковим патріотом та чудово знав історію. Таку думку озвучив кандидат історичних наук, ведучий та співавтор ютуб-каналу «Історія без міфів» Владлен Мараєв.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Чому війни з РФ не можна було уникнути

На переконання експерта, якби усі українці ідеально знали історію, то патріотів було б набагато більше, хоча й зараз їх дуже багато й саме завдяки цим людям ми продовжуємо боротьбу.

Але завжди є зрадники та "п'ята колона" — всі ми це добре знаємо. Війна все одно була б. Не тому що українці знають чи не знають історію, а тому що є Росія. Це найголовніший чинник, адже така держава не здатна існувати інакше. Російський народ має в архетипах своєї свідомості імперськість. На підсвідомому рівні абсолютна більшість громадян РФ не визнають Україну як окрему державу. Вони не можуть це усвідомити.

Коли росіяни нарешті дадуть спокій українцям

За словами Владлена Мараєва, російський народ може протверезити лише максимально важка поразка.

Йдеться не про просту поразку, а про поразку, яке призведе до краху усієї Російської Федерації.

Коли їм стане не до України, вони почнуть борсатися у своєму болоті та намагатися у ньому якось вижити, вирішити свої нагальні проблеми виживання. Ось тоді вони відчепляться від нашої країни, але, можливо, лише на деякий час.

Кандидат історичних наук звертає увагу на те, що протягом цього часу український народ повинен зробити все можливе, щоб збудувати міцну та стабільну державу з надзвичайно потужним силовим сектором.

Окрім того, Україна повинна бути максимально інтегрована в західні структури колективної безпеки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?