Чи чекати Україні допомоги від МВФ - у НБУ нарешті відповіли
Категорія
Економіка
Дата публікації

Чи чекати Україні допомоги від МВФ - у НБУ нарешті відповіли

Чи чекати Україні допомоги від МВФ - у НБУ нарешті відповіли
Джерело:  online.ua

Українська влада проводить термінові переговори з Міжнародним валютним фондом за двома програми підтримки. Наразі уже активізовані перемовини з МВФ щодо нової програми розширеного фінансування. Такими хорошими новинами поділився очільник Нацбанку Яків Смолій в ході зустрічі з топ-менеджерами 50 найбільших українських банків та асоціаціями. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт регулятора.

"Також з МВФ консультуємось щодо можливого отримання Україною фінансування в межах механізмів невідкладної фінансової допомоги, які Фонд передбачив для подолання проблем країнами з низьким рівнем доходів та економік, які розвиваються та найбільше страждають від ефекту епідемії коронавірусу", – каже глава НБУ.

Яків Смолій також наголосив, що результати перемовин будуть найближчими тижнями.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно очільник уряду Денис Шмигаль наголосив, що Кабмін проводить переговори з представниками Фонду про виділення Україні допомоги для боротьби з коронавірусом. Політик підкреслив, що зворотній зв'язок з організацією є, в уряді сподіваються на позитивний результат уже в найближчому майбутньому.

Нагадаємо, що МВФ запустив процес погодження нової програми фінансування України у розмірі 5,5 мільярда доларів на 3 роки. Як відомо, попередньо її ухвалили ще у грудні минулого року, однак фінальне погодження за Радою директорів Фонду. Очікували, що це відбудеться вже у лютому, проте процес досі триває.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, глава НБУ Яків Смолій нарешті дав відповідь на запитання, яке уже не перший день хвилює українців. Він наголосив, що влада України не розглядає варіант дефолту у зв’язку з останніми подіями в світі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?