Чи є близькою кульмінація битви за Бахмут — прогноз Коваленка
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи є близькою кульмінація битви за Бахмут — прогноз Коваленка

Чи є близькою кульмінація битви за Бахмут — прогноз Коваленка
Джерело:  online.ua

Військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив”, військовий експерт Олександр Коваленко пояснив, чим зумовлене тимчасове затишшя на Бахмутському напрямку і розповів свою думку щодо кульмінації бойових дій у Бахмуті.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Кульмінація у битві за Бахмут

На думку експерта, кульмінація в бойових діях на Бахмутському напрямку настане ще не скоро.

Він підтвердив, що відбувається тимчасове затишшя та зменшення атак у зазначеному районі.

Проте це пов’язано з розсередженням ресурсів Росії.

Зараз, за словами Коваленка, росіяни зосередили ресурс на більш Північно-Західний напрямок, що простягається до Сіверська та Міньківки, яка знаходиться у Бахмутському районі Донеччини.

Він пояснив таке рішення окупантів тим, що в Міньківці знаходяться панівні висоти, які зараз контролюють ЗСУ. Саме тому російські війська і намагаються захопити селище.

На думку Коваленка, це не є раціональним та логічним, адже окупаційні війська ще не вирішили питання з Бахмутом, який росіяни навіть не захопили, а вже просуваються на Північ.

Також він зазначив, що ресурсу для штурму міста і здійснення штурмових дій в напрямку логістичних артерій 0504 та 0506 ресурсу в Росії вже не вистачає.

 Отже, воно трошки затихає, але це не означає, що вони відмовились від ідеї захоплення міста і припиняють штурм. Штурмують вони щодня і кожен штурм – це тиск на нашу оборону, – підкреслив Коваленко.

Успіхи ЗСУ на Бахмутському напрямку

Раніше Олександр Коваленко в інтерв'ю online.ua вже розповідав, що  можливе взяття росіянами Бахмута не зможе суттєво вплинути на хід війни, оскільки на їхньому шляху вперед буде ще більше міст, нових "бахмутів", до яких вони будуть йти роками.

Він зазначив, що ЗСУ протягом 9 місяців битви за цей населений пункт встигли ліквідувати десятки тисяч солдатів та виснажити армію ворога. У той час як Росія витратила колосальні ресурси та дуже багато живої сили, при цьому просунувшись вперед лише на декілька кілометрів.

Коваленко додав, що на Донбасі є ще багато населених пунктів, які російським окупантам буде вкрай складно захопити.

Наприклад Костянтинівка, Олексієво-Дружківка, Дружківка та Краматорськ.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?