Чи є наразі загроза для Рівненської АЕС з боку РФ та Білорусі — відповідь начальника ОВА Віталія Коваля
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи є наразі загроза для Рівненської АЕС з боку РФ та Білорусі — відповідь начальника ОВА Віталія Коваля

Чи є наразі загроза для Рівненської АЕС з боку РФ та Білорусі — відповідь начальника ОВА Віталія Коваля
Джерело:  online.ua

Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль нагадує про те, що Рівненська атомна електростанція знаходиться за 60 кілометрів від кордону з Білоруссю. Це означає, що вона завжди буде залишатися ядерною мішенню для ворога. Однак місцева влада зробила все необхідне, щоб унеможливити захоплення РАЕС.

Джерело:  online.ua

Яка наразі ситуація на Рівненській АЕС

За словами Віталія Коваля, станом на сьогодні ситуація стабільна, оскільки все працює в штатному режимі.

Він також зазначає, що періодично блоки РАЕС виходять на планове попередження роботи, однак генерація все одно відбувається.

Стосовно захисту — побудовані лінії оборони. Місто Вараш — це місто-супутник Рівненської АЕС — розбите на сектори. Уже визначено, хто відповідає за оборону самого міста. Лінії оборони від атомної електростанції до самого кордону також визначені.

Начальник Рівненської ОВА звертає увагу на те, що до організації захисту РАЕС долучилися також Нацгвардія, ЗСУ, постійні складові Сил оборони – це МВС, Служба безпеки України.

За його словами, вони там проводять навчання та готуються до можливих провокацій ворога.

Загроза для Рівненської АЕС все одно зберігається

Віталій Коваль нагадує, що територія Рівненщини – це суцільні болота та ліси, які непрохідні на півночі.

Він також підтвердив, що фактично є декілька доріг ймовірної загрози, а це означає, що ризики для РАЕС у жодному разі не можна ігнорувати.

Краще бути готовими та перейматися цим питанням, ніж просто повторювати, що все спокійно. Ризики є, особливо усвідомлюючи, що у нас об’єкт номер один інтересу (для ворогів — ред.) — це Рівненська атомна електростанція. По прямій вона знаходиться за 60 кілометрів від кордону з Білоруссю. Ми розуміємо, що є ризик будь-яких спроб захоплення саме атомної електростанції. Тому там підвищена пильність і увага.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?