Чи є у РФ шанси захопити Авдіївку — відповідь військового експерта
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи є у РФ шанси захопити Авдіївку — відповідь військового експерта

Чи є у РФ шанси захопити Авдіївку — відповідь військового експерта
Джерело:  online.ua

Військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан в ефірі Online.ua оцінив ситуацію та наступальний потенціал злочинної армії РФ в районі Авдіївки. 

Джерело: YouTube-канал online.ua

Чи є в окупантів шанси захопити Авдіївку 

Світан зазначає, що Авдіївка знаходиться у безпосередній близкості до Донецька. Гарнизон українських військових тримає там оборону вже дев'ятий рік і окупантам досі не вдалось ніяк їх посунути.

Сам по собі Авдіївський плацдарм дуже зручний для проведення наступальних операцій з метою безпосереднього відсікання сполучення самого Донецька та Макіївки. З цього плацдарму наша високоточна артилерія дістає до всіх військових об'єктів у Донецьку та Макіївці та навіть Ясинуватій і частині Зугреса. Тому для росіян цей наш плацдарм, як кістка у горлянці. Вони намагаються його посунути, але це майже неможливо, - наголошує експерт.

Чим так особливий плацдарм в районі Авдіївки 

За його словами, дуже правильно вибраний сама ділянка для оборони. Це панівні висоти у регіоні, до яких росіяни просто не зможуть дістатись. Тому вони намагаються цей район обійти.

Експерт підкреслює, що навіть з під Бахмуту для цього маневру окупанти перекинули додаткові підрозділи і військову техніку. Однак виконати завдання вже не виходить, оскільки там старі гірські масиви.

Ця височина упирається у Карловське водосховище і захопити її майже неможливо. На західному березі водосховища розміщується українська артилерія, яка чудово дістає до Авдіївки та прикривають гарнізон українських військових у місті. Військову задачу неможливо виконати, али тим не менш, вони намагатимуться її виконати. Так само, як намагаються виконати план з оточення Бахмуту. Це військові російські. Вони поки не повністю не зазнають поразки, будуть продовжувати виконувати ці завдання, - наголосив Світан.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?