Чи готова Рівненська область до нових блекаутів — відповідь начальника ОВА Віталія Коваля
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи готова Рівненська область до нових блекаутів — відповідь начальника ОВА Віталія Коваля

Чи готова Рівненська область до нових блекаутів — відповідь начальника ОВА Віталія Коваля
Джерело:  online.ua

Як зазначає начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль, цьогоріч область набагато краще підготувалася до осінньо-зимового періоду, ніж це було торік. Насамперед йдеться про захист об’єктів критичної інфраструктури від ракетного терору Росії.

Джерело:  online.ua

Віталій Коваль оцінив рівень готовності Рівненщини до можливих блекаутів

Після вкрай складного торішнього опалювального сезону команда глави Рівненської ОВА зробила усі необхідні висновки та вирішила підготуватися до найгірших сценаріїв розвитку подій.

Окрім того, Віталій Коваль наголошує, що станом на сьогодні уже зрозумілий почерк дій ворога, а також виокремлено головні загрози, з якими може стикнутися регіон.

Наше завдання – захистити енергетичну інфраструктуру. Тому що це дуже важливе питання — саме виведення з ладу потужностей передачі. Генерація у нас є, атомна електростанція генерує, а ось передача, саме підстанції на 330 кВ, які передають в іншій області – це наше завдання номер один. Ворог по них цілив, і ми розуміємо, як він діє.

Коваль назвав загрозу номер один на час опалювального сезону 

За словами Віталія Коваля, станом на сьогодні рівень готовності Рівненської області оцінюється у 76%, включно з об’єктами соціальної інфраструктури.

Він також наголосив, що поки влада не фіксує загроз, що можуть стати причиною зриву опалювального сезону з точки зору готовності, ремонтних робіт, запасу палива.

З цим все гаразд. Питанням опікується і Кабінет міністрів, і Офіс президента. Тому точно пройдемо спокійно, ми готові. Загроза номер один – це непередбачуваність і наслідки ракетних ударів, які можуть бути.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?