Чи готова Україна до зими — пояснення Шмигаля
Категорія
Економіка
Дата публікації

Чи готова Україна до зими — пояснення Шмигаля

Чи готова Україна до зими — пояснення Шмигаля
Джерело:  online.ua

За словами очільника Кабміну Дениса Шмигаля, у рамках підготовки до опалювального сезону в українські підземні газосховища вже закачали 80% від необхідного обсягу газу. Окрім того, триває процес відновлення енергетики.

Джерело:  Кабмін

В Україні триває процес відновлення після атак РФ

Глава уряду офіційно підтвердив, що протягом останніх 7 місяців уже встигли відремонтувати 14,5 тис. км повітряних ліній, низку підстанцій та електрообладнання.

Також вказано, що забезпечується посилений захист для енергооб’єктів.

"Національна компанія "Укренерго" виконала близько 60% запланованих робіт із відновлення мереж. Рухаємося чітко в межах графіків. У підсумку плануємо додати в енергосистему 1,7 ГВт потужності. Таке завдання поставив перед Міністерством енергетики", — повідомив Денис Шмигаль.

Шмигаль відповів, чи готова Україна до опалювального сезону 2023-24

Як зазначає очільник Кабміну, наразі уже тривають роботи з підготовки до зими й теплоенергетики.

У плановому режимі відбуваються ремонти ТЕЦ, котелень та ТЕС.

11,7 млрд куб. м газу вже закачано в українські газосховища. Це майже 80% від потреби. На складах маємо в наявності 1,5 млн тонн вугілля, плануємо вийти на показник 1,8 млн тонн, — уточнив Денис Шмигаль.

Окрім того, глава уряду публічно попросив Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури, Міністерство енергетики, "Укренерго", "Нафтогаз", які є відповідальними за підготовку до зими, максимально сконцентрувати та об'єднати свої зусилля у цьому питання, а також мобілізувати ресурси.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?