Чи готова Україна до світової кризи - офіційна заява НБУ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Чи готова Україна до світової кризи - офіційна заява НБУ

Чи готова Україна до світової кризи - офіційна заява НБУ
Джерело:  online.ua

Останні події у світі, які спровокувала пандемія коронавірусу, налякали багатьох громадян України, які вже чимало разів чули прогнози щодо можливості повторення світової кризи - не менш масштабної ніж та, яка сколихнула сотні країн в далекому 2008 році. Заступник очільника Нацбанку Олег Чурій в ході брифінгу зізнався, що активне поширення коронавірусу у світі справді може стати причиною нової світової кризу. Однак, за його словами, українцям не варто переживати та панікувати, адже українська економіка абсолютно готова до будь-яких кризових явищ, передає ONLINE.UA.

Олег Чурій наголосив, що у НБУ немає не закритих операцій, а банківська система реструктуризована.

"У 2013 у нас дефіцит платіжного балансу сягав майже 10% ВПП. Зараз це 0,5%...Наразі експорт продовольства складає 50% загального експорту. Попит на продовольчі товари не так сильно знижується, як на енергоносії", - розповідає представник НБУ.

Окрім того, за його словами, наша країна буде платити набагато менше за імпорт енергоносіїв, бо їхня ціна на ринку здешевшала на 30%.

"Вплив, напевно, буде більш негативний, але в цьому позитивний ефект будуть мати ті законодавчі акти, які сьогодні проголосувала Верховна Рада", - каже Чурій.

Що важливо розуміти, в Україні регулятор прогнозує  низьке зростання цін на продукти попри економічну кризу, яку викликав спалах коронавірусу у світі. Однак у квітні Нацбанк може переглянути макропрогнози. Як відомо, через ймовірну нову світову кризу деякі країни уже почали переглядати свої прогнози на поточний рік.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA,  МВФ поділився чудовою новиною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?