Епідемія коронавірусу - МВФ поділився чудовою новиною
Категорія
Економіка
Дата публікації

Епідемія коронавірусу - МВФ поділився чудовою новиною

Епідемія коронавірусу - МВФ поділився чудовою новиною
Джерело:  online.ua

Міжнародний валютний фонд повідомив прекрасну новину - там заявили, що МВФ абсолютно готовий мобілізувати кредитний потенціал на 1 трильйон доларів для допомоги державам у боротьбі з пандемією коронавірусу. Про це розповіла директорка-розпорядник Крісталіна Георгієва у блозі на сайті Фонду, передає ONLINE.UA.

За її словами, МВФ У якості першої лінії захисту має змогу розгорнути свій гнучкий інструментарій для реагування на надзвичайні ситуації, щоб допомогти державам з невідкладними потребами в платіжному балансі. Крісталіна Георгієва звернула увагу на те, що дані інструменти дозволяють, зокрема, надати близько 50 млрд дол країнам, що розвиваються. Окрім того, вказано, що до 10 млрд дол можуть бути виділені країнам-членам з низькими доходами під нульову ставку.

Що важливо розуміти, в МВФ наразі 40 діючих угод на загальну суму приблизно 200 млрд дол. Неважко здогадатися, що в багатьох випадках ці угоди стануть ще одним інструментом для швидкого надання кризового фінансування.

"Ми також отримали запити ще від 20 держав і будемо стежити за ними в найближчі дні. Таким чином, МВФ може задовольнити 189 країн-членів, демонструючи цінність міжнародного співробітництва. Тому що, в кінцевому підсумку, наші відповіді на цю кризу не обмежуватимуться одним методом, одним регіоном або однією країною", - розповідає Крісталіна Георгієва.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, глава НБУ Яків Смолій нарешті дав відповідь на запитання, яке уже не перший день хвилює українців. Він наголосив, що влада України не розглядає варіант дефолту у зв’язку з останніми подіями в світі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?