Чи може армія Придністров’я вступити у війну — пояснює ексголова розвідки Молдови Юрій Брічаг
Категорія
Політика
Дата публікації

Чи може армія Придністров’я вступити у війну — пояснює ексголова розвідки Молдови Юрій Брічаг

Чи може армія Придністров’я вступити у війну — пояснює ексголова розвідки Молдови Юрій Брічаг
Джерело:  online.ua

Багатьох українців досі хвилює питання можливого вступу у війну російських військ, які знаходяться на території окупованого Придністров’я. Ексголова розвідки МО Республіки Молдова Юрій Брічаг у складі делегації Асоціації ветеранів та резервістів Республіки Молдова зазначає, що такий сценарій є малоймовірним. За його словами, ті сили, які розміщені у "ПМР", не планують та не хочуть воювати ані з Україною, ані з Молдовою, ані з Росією.

Джерело: ютуб-канал  online.ua

Що важливо знати про армію Придністров’я

За словами Юрія Брічага, все озброєння, яке є у військ "ПМР", це те, що залишилося ще від чотирнадцятої армії.

Окрім того, солдати взагалі не хочуть воювати, бо армія Придністров’я на 90% складається з громадян Республіки Молдова, у яких кілька паспортів: придністровський, молдавський, румунський, український.

Ми знаємо випадки, коли почалася мобілізація, і почали роздавати повістки громадянам Російської Федерації, які перебувають на території Придністров’я. Вони тоді почали діставати молдавські паспорти та говорити, що вони громадяни республіки Молдова. Тобто конфлікт, який був у 1992 році, затягнувся, — пояснює Юрій Брічаг.

На переконання колишнього очільника розвідки Молдови, не можна ігнорувати той факт, що покоління дійсно безповоротно змінилося.

До прикладу, молоді люди, які є частиною армію "ПМР", живуть або навчаються в Республіці Молдова, їздять до Європи, Румунії, Болгарії. Вони бачать інше життя і не хочуть жити, як у Росії.

Тому не важко відкрити 20 кримінальних справ щодо узурпації влади на керівництво Придністров’я, і на цьому конфлікт закінчиться, — вважає Юрій Брічаг.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?