Чи готується Росія до нападу на НАТО — дані Альянсу
Категорія
Політика
Дата публікації

Чи готується Росія до нападу на НАТО — дані Альянсу

Чи готується Росія до нападу на НАТО — дані Альянсу
Джерело:  online.ua

За словами заступника генерального секретаря НАТО Мірча Джоане, станом на сьогодні Альянс не фіксує жодних ознак того, що Росія планує напасти на країну-члена блока.

 Джерело:  Agerpres

Росія поки не готується до нападу на НАТО

Згідно з даними керівництва Альянсу, наразі для Румунії немає жодних ризиків, що вона буде втягнута в конфлікт з РФ або що конфлікт пошириться на її територію.

Немає жодних ознак того, що Росія має намір напасти на країну-члена НАТО, чи то Румунію, чи будь-яку іншу державу. І це є результатом потужності і сили Альянсу. Ми є першим елементом стримування, – наголосив Мірча Джоане.

Як зазначив представник блок, для нього особисто є зрозумілим занепокоєння румунів, які живуть поблизу дунайського кордону з Україною й бояться того, що війна може прийти й у їхній дім

Окрім того, Джоане офіційно підтвердив, що незабаром відвідає райони повіту Тульча, які знаходяться поблизу українських портів, які постійно атакують дрони РФ.

Він також прокоментував падіння уламків дронів на територію Румунії.

Отже, перш за все, це не є навмисною атакою. Моє послання, як румуна, полягає в тому, щоб спробувати і мати впевненість в тому, що НАТО вживає всіх заходів для забезпечення захисту всього свого простору, в тому числі Румунії, зараз і в майбутньому, – наголосив Мірча Джоане.

Що відомо про скандал навколо Румунії

9 вересня Міноборони Румунії заявило, що на території їхньої країни знайшли уламки ще одного дрона схожого на такі, які активно застосовує у війні проти України армія РФ.

Не можна також не згадати про те, що 4 вересня українська сторона підтвердила, що під час російської атаки "Шахедами" на Ізмаїл та Рені два дрони впали на території Румунії.

Спочатку офіційний Бухарест категорично заперечував інцидент, але 6 вересня підтвердила знахідку фрагментів, схожих на уламки безпілотника.

Окрім того, повідомляється, що Румунія викликала керівника російської дипломатичної місії у Бухаресті та висловила йому протест у зв’язку з падінням на території Румунії ворожих дронів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?