Чи може РФ будувати ядерні ракети Сармат — відповідь військового експерта
Категорія
Світ
Дата публікації

Чи може РФ будувати ядерні ракети Сармат — відповідь військового експерта

Чи може РФ будувати ядерні ракети Сармат — відповідь військового експерта
Джерело:  online.ua

Військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив", військовий експерт Олександр Коваленко оцінив можливості Росії у побудові ядерних ракет Сармат, одну з яких війська РФ невдало випробували під час візиту президента США Джо Байдена до Києва 20 лютого.

Джерело: ютуб-канал online.ua

РФ не застосує ракети Сармат проти України

У своїй промові перед Федеральними зборами Путін заявив про те, що Росія готова відновити випробування ядерної зброї.

Сьогодні з'явилася інформація про те, що РФ невдало випробувала міжконтинентальну балістичну ракету Сармат під час візиту байдена до Києва.

Олександр Коваленко прокоментував, наскільки вірогідним є можливість застосування таких ракет.

Застосування таких ракет у війні з Україною - мінімальна вірогідність, яка майже дорівнює нулю. Щодо можливостей Росії, то на сьогодні у Росії є велика проблема з сучасними міжконтинентальними балістичними ракетами, вони відсутні у Росії, як, скажімо так, елемент для розміщення сучасних бойових частин, такі як блоки Авангард, наприклад. Вони їх розміщують на старих радянських ракетах, які не виробляються з 1980-х.

За словами Коваленка, вони повинні були розміщуватись на Сарматах.

Російські Сармати залежать від закордонних деталей

Проте наразі Сармат - це сира, недосконала, неефективна, а також залежна від іноземного походження запчастин, ракета.

Тому вони змогли повноцінне успішне випробування провести тільки одного разу. У 2022 році. Більше випробувань не було, те, що кажуть, що випробування Сармата відбувалося саме під час візиту Джо Байдена до Києва, це друге повноцінне випробування за фактично рік. Тобто одне випробування на рік, ще й невдале, як говорять, це лише підтверджує факт, що ракета дефективна, як ядерна зброя РФ, яка знаходиться зараз на збереженні.

За словами військового експерта, російська ядерна зброя не проходить технічного обслуговування.

Технічно та технологічно Росія на сьогодні не має можливості не тільки підтримувати весь запас ядерної зброї, який залишився їй у спадок від Радянського Союзу, а й навіть виробляти нову ядерну зброю, у необхідній загрозливій кількості.

Цікаво, що саме анулювання СНО (договір про стратегічні наступальні озброєння між РФ та США, - ред.), що має на увазі під собою, що країни, які не беруть участь у цих домовленостях, можуть збільшити кількість своїх боєголовок та ракет. Але в Міністерстві оборони Росії одразу сказали, так, ми анулювали, але збільшувати кількість носіїв та боєчастин ми не будемо.

Коваленко підкреслює, що РФ просто не можете виробляти нові ракети, оскільки не має повноцінно виробничого процесу для того, щоб це зробити.

У той час, як у іншій країні, наприклад, США, цей процес є, тобто кому ви гірше зробили цим своїм виходом з СНО? Скажімо, так, це більше для внутрішнього споживача був крок, але якщо раціонально розглядати це питання, то Росія, як завжди, зробила якусь помилку критичну перш за все для себе.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?