Чи може Росія добровільно видати Путіна МКС — Веніславський назвав умову
Категорія
Політика
Дата публікації

Чи може Росія добровільно видати Путіна МКС — Веніславський назвав умову

Чи може Росія добровільно видати Путіна МКС — Веніславський назвав умову
Джерело:  online.ua

Росія може добровільно видати російського диктатора Володимира Путіна Міжнародному кримінальному суду лише в одному випадку - при зміні влади у самій РФ. Про майбутній трибунал над Путіним розповів online.ua член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник Президента у парламенті Федір Веніславський.

Джерело: ютуб-канал online.ua

 Як ордер на арешт Путіна вплинув на його позицію у світі

На думку Веніславського, розглядати ордер МКС на Путіна за ті злочини проти людства та людяності, які вчинили окупаційні війська на території України, мав кілька ключових елементів.

Насамперед, це ще більше ізолювати РФ, продемонструвати, що навіть очільник цього злочинного режиму суттєво обмежується в можливостях відвідувати країни, які, з точки зору його логіки, були більш-менш безпечними для нього. Тому МКС ще більш ізолював Путіна в межах його країни, оскільки будь-яка країна, яка ратифікувала Римський статут змушена бути якимось чином реагувати на юридично бездоганний документ, який передбачає арешт та екстрадицію Путіна до МКС.

Путіна можуть видати добровільно після зміни влади в РФ

З іншого боку, за словами представника президента, Україна розуміє, що можлива ситуація, при якій, після нашої перемоги, влада в РФ зміниться.

Для того, щоб повернутися до нормальної комунікації зі світом, майбутні очільники Кремля можуть розглядати питання, я так думаю, коли Путіна буде добровільно видано МКС для того, щоб він поніс покарання за злочини його режиму на території України.

Як підкреслив Веніславський, суд над Путіним має бути важливим елементом завершення війни і влаштування світового порядку, системи безпеки.

Для того, щоб показати, що будь-які божевільні ідеї світових лідерів не будуть залишатися без наслідків. Отже майбутня політична еліта РФ може захотіти повернутися до нормальних політичних й економічних зв'язків з рештою світу й видати Путіна добровільно.

Також, за словами Веніславського, не потрібно виключати варіант арешту Путіна в, на його думку, дружній країні, яка відреагує на його візит у рамках міжнародного права.

Я думаю, що ордер буде висіти Дамокловим мечем до кінця днів Путіна. Будемо сподіватися, що він займе заслужене місце на лаві підсудних МКС. І не лише він, а й верхівка кремлівського режиму.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?