Чи можлива узурпація влади партією "Слуга народу" - у Зеленського дали чітку відповідь
Категорія
Політика
Дата публікації

Чи можлива узурпація влади партією "Слуга народу" - у Зеленського дали чітку відповідь

Чи можлива узурпація влади партією "Слуга народу" - у Зеленського дали чітку відповідь
Джерело:  online.ua

Лідер партії "Слуга народу", яка за результатами екзит-полу, перемагає на дострокових парламентських виборах, обіцяє, що узурпації влади не буде. Дмитро Разумков наголосив, що узурпація в Раді була останні 5 років, передає ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

Політик нагадав, що протягом 2 місяців, як президент Володимир Зеленський вступив у свої повноваження, Рада не давала змогу йому проводити ті реформи, які він обіцяв суспільству, та не давала змінювати керівництво у ГПУ та в інших міністерствах.

"Щодо запобіжників, то, по-перше, коли прийдемо до Верховної ради, ми дійсно скасуємо депутатську недоторканість, а не як наші попередники будемо про це лише говорити", – заявив Разумков.

Окрім того, за його словами, приймуть закон про відкликання або дострокове припинення повноважень народного депутата. Також закон про тимчасові слідчі комісії, закон про імпічмент, закон про покарання за кнопкодавство або неперсональне голосування та багато іншого.

"Це дійсно зробить діяльність Верховної Ради прозорою, адекватною та ні про яку узурпацію влади мова йти не буде. Проте консолідація влади дійсно відбудеться. Я впевнений, якщо всі три вертикалі – президентська, парламентська та виконавча – почнуть працювати на суспільний інтерес, то ми зможемо якісно змінити нашу державу", - додав політик.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше Зеленський пообіцяв усім українцям, що закон про імпічмент буде прийнятий новообраним скликанням Верховної Ради.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?