Чи можна захворіти коронавірусом влітку - довгоочікувана відповідь МОЗ
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи можна захворіти коронавірусом влітку - довгоочікувана відповідь МОЗ

Чи можна захворіти коронавірусом влітку - довгоочікувана відповідь МОЗ
Джерело:  online.ua

Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров'я поділився з українцями важливою інформацією - там наголосили, що ризик захворіти на COVID-19 влітку такий же, як і в іншу пору року. Як відомо, нещодавно президент США Дональд Трамп заявив, що новий коронавірус швидко руйнується під впливом сонячного світла, тепла і вологи. За його словами, в сонячну погоду при температурі 21-23 градуси період напіврозпаду вірусу в краплі слини на поверхні і в повітрі в частинках аерозолю знижується до 1,5-2 хвилин. Однак ЦГЗ у Facebook вирішив спростувати ці дані, передає ONLINE.UA.

"Захворіти на COVID-19 можна незалежно від того, наскільки тепла та сонячна погода. У країнах зі спекотним кліматом також спостерігається поширення захворювання", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, експерти звернули увагу на те, що вірус передається від людини до людини краплинним та контактним шляхами – через дрібні часточки, які виділяються з носа або рота хворого на COVID-19 під час кашлю або чхання. Вірус не передається повітряним шляхом – він не здатен переноситись потоками повітря на великі відстані від хворої людини.
Зверніть увагу на те, що наразі немає імунітету, вакцин та ліків проти коронавірусу, але убезпечити себе можна за допомогою фізичного дистанціювання та щоденної гігієни. Як уже зазначаося ріаніше, для прибирання в домашніх умовах достатньо використовувати побутові мийно-дезінфікуючі засоби, перекис водню та спиртовмісні розчини з концентрацією спирту 60-80%. Також в МОЗ нагадали українцям про те, що вживання алкоголю чи гаряча ванна не можуть захистити від зараження COVID-19.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 27 квітня стало відомо, що у країнський уряд уже відпрацьовує можливість відкриття ринків  за певним протоколом дотримання правил безпеки під час пандемії коронавірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?