Давайте дозволимо - Зеленський дав неочікуване завдання українській владі
Категорія
Україна
Дата публікації

Давайте дозволимо - Зеленський дав неочікуване завдання українській владі

Давайте дозволимо - Зеленський дав неочікуване завдання українській владі
Джерело:  online.ua

27 квітня стало відомо, що український уряд уже відпрацьовує можливість відкриття ринків за певним протоколом дотримання правил безпеки під час пандемії коронавірусу. Наразі мовиться про понад 280 критих продовольчих ринків, які забезпечують харчами українських громадян та дають можливість збуту продукції малим фермерам. Варто зазначити, що детальний розгляд даного питання на найближчому засіданні Кабміну вже схвалив глава держави Володимир Зеленський на традиційній нараді з питань запобігання поширенню коронавірусу, що відбулася під його головуванням. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт ОПУ.

"Ми розуміємо, що є певна психологічна втома. COVID втомив не тільки українців. Оскільки продовольчі ринки надзвичайно важливі для виживання та харчування багатьох громадян, потрібно думати, як дати їм можливість працювати безпечно. Встановімо чіткі правила й давайте дозволимо їх відкрити. Треба вчитися жити й працювати у нових умовах", - зауважив український лідер.

Очільник Кабміну Денис Шмигаль звернув увагу на те, що питання відкриття ринків, механізму їхнього безпечного функціонування та чітких санкцій за недотримання правил потрібно розглянути вже 29 квітня, щоб почати відкривати ринки до кінця цього тижня.

Окрім того, Володимиру Зеленському відзвітували, що українські громадяни дуже відповідально ставляться до карантину – як на католицький та православний Великдень, так і в поминальні дні більшість із них дослухалися до закликів дотриматися обмежень. Зазначається, що цьогоріч поки лише 13 тисяч людей відвідали кладовища для вшанування померлих, тоді як у минулі роки ця цифра дорівнювала 5-7 мільйонам.

Очільник МОЗ Максим Степанов розповів президенту, що наразі рівень смертності через COVID-19 в Україні невисокий і становить трохи більше 2%. Пік захворюваності прогнозують лише на початку травня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Кабмін оприлюднив чіткий план щодо скасування карантину в Україні. Якщо кількість нових виявлених випадків інфікування коронавірусом в країні протягом 10 днів не буде рости або буде знаходитися в межах 5% щоденного приросту, то вже з 11 травня почнуть скасовувати обмеження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?