Вже з 11 травня: Кабмін повідомив чудові новини щодо скасування карантину
Категорія
Україна
Дата публікації

Вже з 11 травня: Кабмін повідомив чудові новини щодо скасування карантину

Вже з 11 травня: Кабмін повідомив чудові новини щодо скасування карантину
Джерело:  online.ua

Якщо кількість нових виявлених випадків інфікування коронавірусом в Україні протягом 10 днів не буде рости або буде знаходитися в межах 5% щоденного приросту, то вже з 11 травня Кабмін запустить перший етап скасування карантину. Правда, знімати обмеження будуть в п'ять етапів. Кабмін оприлюднив чіткий план, передає ONLINE.UA з посиланням на урядовий портал.

"Уже з 11 травня, я сподіваюся, ми почнемо перший етап виходу з карантину, коли ми послабимо певні обмеження, починаючи з можливості відвідувати парки, сквери. Дамо дозвіл на роботу магазинів оптової та роздрібної торгівлі непродовольчими товарами і т.п.", - повідомив глава Кабміну Денис Шмигаль.

За його словами, другий етап виходу України з карантину - це той етап, коли почне знижуватися рівень захворюваності і почнуть звільнятися від хворих медичні установи.

"Третій, четвертий і п'ятий етапи - це фактично завершення карантину. Крім цього є так звані червоний, помаранчевий, жовтий, зелений рівні - це коли ми зможемо розумними заходами управляти в тих точках, де виникають спалахи. Це окремі території, міста, області, райони ", - зазначив прем'єр-міністр України.

При цьому він уточнив, що вже є розуміння того, як будуть запускати громадський транспорт і з якими обмеженнями Україні доведеться жити до наступного року.

"Це так звана "економіка недоторканності": соціальна дистанція, засоби індивідуального захисту та, відповідно, ті обмеження, в яких ми живемо вже сьогодні і будемо змушені жити в цьому році точно, можливо і в наступному", - підкреслив Шмигаль.

Якщо Україна пройде пік захворювань на коронавірус за оптимістичним сценарієм, то карантинні обмеження будуть скасовувати кожні два тижні. За планом Кабміну, на другому етапі скасування карантину дозволять:

  • побутове обслуговування населення;

  • випускні класи відновлять навчання в школах, початок підготовки до ЗНО;

  • заклади громадського харчування зможуть обслуговувати клієнтів на винос;

  • зможуть почати роботу кінотеатри під відкритим небом;

  • відновлять роботу спортзали, фітнес-центри і готелі;

  • дозволять спортивні змагання, в які беруть участь до 50 осіб (без глядачів).

На третьому етапі, за умови, що медсистема почне вивільнятися від хворих, відновлять роботу метро і всього громадського транспорту, дозволять роботу торгівельним центрам і всім розважальним закладам, відновлять роботу закладів громадського харчування, освіти і культури, дозволять надавати планову медичну і стоматологічну допомогу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кабмін розробляє план щодо скасування карантину в Україні. Уряд розраховує, що вже в травні українці підуть на роботу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?