Україна йде на роботу: Кабмін оприлюднив план по завершенню карантину
Категорія
Україна
Дата публікації

Україна йде на роботу: Кабмін оприлюднив план по завершенню карантину

Україна йде на роботу: Кабмін оприлюднив план по завершенню карантину
Джерело:  online.ua

Кабмін розробляє план по завершенню карантину в Україні. У ньому зазначено, коли Україна йде на роботу, коли закінчиться навчальний рік і коли знімуть всі обмеження, пов'язані із запобіганням поширенню коронавіруса в країні. Детальну стратегію щодо виходу України з карантину оприлюднив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в своєму Telegram, передає ONLINE.UA.

"У травні Україна повинна йти на роботу. В яких умовах, в яких нових соціальних стандартах, в яких часових рамках - це ті питання, над якими Уряд працює разом з аналітиками", - повідомив Шмигаль.

За планом Кабміну до початку травня Україна буде жити в режимі надзвичайної ситуації. На початку травня-червня, коли "Україна йде на роботу", будуть частково зняті обмеження на роботу громадського транспорту, створять 500 тисяч нових робочих місць і буде запущена кредитна підтримка малого і середнього бізнесу. У плані також є пункт "зміщений графік робочого дня", але що це означає, поки невідомо.

На початку червня-липня, як зазначено в стратегії Кабміну, буде завершено навчальний рік 2019-2020, відновлена робота громадського транспорту за новими правилами, знято обмеження на відвідування зон відпочинку і ослаблені умови самоізоляції для людей похилого віку.

"З цим потрібно навчитися жити найближчі півроку, можливо, рік", - додав прем'єр.

Глава Кабміну підкреслив, що ВООЗ рекомендувала уряду поки не послаблювати карантинних заходів. Але вже зараз йде робота над тим, щоб забезпечити робочими місцями українців, які через коронавірус втратили роботу.

"Ми насправді перебуваємо напередодні того піку ... Тому ми сьогодні плануємо піти за оптимістичним сценарієм. Всі повинні усвідомлювати, що найближчі три тижні Україна повинна витримати і розірвати ланцюжок захворюваності, щоб не піти в песимістичний сценарій. В травні Україна повинна піти на роботу ", - додав Шмигаль.

Нагадаємо, раніше Денис Шмигаль підкреслював, що говорити про ослаблення карантинних заходів в Україні можна буде в травні, в разі зниження захворюваності COVID-19, а до того часу карантин продовжать.

Важливо відзначити, що число хворих на коронавірус українців з кожним днем зростає. За даними МОЗ на 10 квітня, в Україні виявлено 311 нових випадків зараження COVID-19, а загальна кількість інфікованих сягає вже 2203 осіб.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні планують завершити карантин в травні і відбуватися це буде в кілька етапів - спочатку для молоді, а потім для старших людей. Остаточне рішення, за словами глави МВС Арсена Авакова, буде прийнято вже 13 квітня на засіданні парламенту.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?