Це станеться вже 13-го квітня - Аваков поділився з українцями важливими даними
Категорія
Україна
Дата публікації

Це станеться вже 13-го квітня - Аваков поділився з українцями важливими даними

Це станеться вже 13-го квітня - Аваков поділився з українцями важливими даними
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков прогнозує, що Україна "почне повертатися до нормального життя в травні". За його словами, доволі складно пророкувати хід пандемії, природа якої так мало вивчена, але Кабмін надіється, що перші кроки "перезапуску економіки" будуть можливі в кінці квітня, а потім планується декілька етапів послаблення карантину - спочатку для молоді, потім для старших - в другій половині травня. Окрім того, Аваков наголосив, що наразі влада чекає засідання парламенту в понеділок - 13 квітня. Він підкреслив, що дуже багато питання визначиться саме в цей день - від рішень з боку міжнародних фінансових організацій до параметрів підтримки людей і бізнесу в період пандемії та економічної кризи. Про це глава МВС написав на своїй сторінці у Facebook, передає ONLINE.UA.

"Скільки ще сидіти в чотирьох стінах? Гроші добігають кінця, бізнеси руйнуються .. Доки ?! Поговоримо, відповідаючи на питання чесно. КОЛИ? ..Я дуже інформована за родом своєї роботи людина і даю вам ЧЕСНУ відповідь - Коли? - я не знаю, ніхто не знає. І якщо хтось впевнено говорить, що знає - не вірте. МОЖУ, проте ПРИПУСТИТИ - і сподіватися, що країна почне повертатися до нормального життя в травні, а оговтається остаточно на цьому етапі, - до літа", - пише Арсен Аваков.

За його словами, саме такі можливі орієнтири, якщо не відійдемо від поточної моделі опору вірусу, якщо утримаємо порядок і дисципліну, "якщо суперечки відкладемо на потім, а зараз твердо будемо тримати карантин".

"Сподіваємося, що в понеділок (13 квітня - ред.) Верховна Рада ухвалить внесені урядом зміни зі своїми правками - і тоді все буде чітко і зрозуміло - і про всі додаткові заходи буде оголошено додатково і офіційно", - підкреслив глава МВС.

Варто звернути увагу на те, що глава КМУ Денис Шмигаль раніше заявляв, що говорити про послаблення карантинних заходів в Україні можна буде у травні, у випадку зниження захворюваності на COVID-19, а до того часу карантин продовжать.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що глава МВС  Арсен Аваков спростував нещодавню заяву  свого заступника Антона Геращенка про відслідковування переміщень українці за допомогою мобільних операторів у рамках боротьби із поширенням пандемії COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?