Ніхто не буде цього робити: Аваков несподівано звернувся до українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Ніхто не буде цього робити: Аваков несподівано звернувся до українців

Ніхто не буде цього робити: Аваков несподівано звернувся до українців
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков звернувся до громадян України - чиновник спростував нещодавню заяву свого заступника Антона Геращенка про відслідковування переміщень українців за допомогою мобільних операторів у рамках боротьби із поширенням пандемії коронавірусу. Про це глава МВС написав на своїй сторінці у Twitter, передає ONLINE.UA.

"І я зараз чую і читаю в пресі, що хтось із моїх заступників сказав: "Що ось по телефону, по ip будемо контролювати перебування людини". Ми готові, але це порушення конституційних прав. Поки не введений режим надзвичайного стану, ніхто через телефон не буде відслідковувати переміщення кожної людини", - зазначив очільник МВС.

Окрім того, Арсен Аваков додав, що Національна поліція використовує лише такі адміністративні механізми як штрафи і протоколи.

"Кожна людина, крім власної свідомості, повинна мати ще й дисципліну", – заявив міністр, коментуючи випадки порушення правил карантину.

Зазначимо, що декілька днів тому заступник глави МВС Антон Геращенко повідомив, що правоохоронці можуть почати контроль самоізоляції українців через стрімке поширення пандемії.

"Не відкидаю, що за прикладом Південної Кореї, Ізраїлю та Польщі державі доведеться звернутися до мобільних операторів і здійснювати контроль за умовами карантину через моніторинг мобільних мереж", – заявив чиновник.

Нагадаємо, що 25 березня український уряд ухвалив рішення ввести режим надзвичайної ситуації на території усієї України. Глава Кабміну Денис Шмигаль також наголосив, що КМУ ще на 30 днів продовжив карантин — до 24 квітня.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Шмигаль закликав Кабмін  невідкладно розробити пропозиції щодо закриття українських кордонів з точки зору пасажирських перевезень. Він наголосив, що ці заходи є пов’язаними з поширенням коронавірусу в країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?