Шмигаль озвучив нову пропозицію щодо боротьби з коронавірусом в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Шмигаль озвучив нову пропозицію щодо боротьби з коронавірусом в Україні

Шмигаль озвучив нову пропозицію щодо боротьби з коронавірусом в Україні
Джерело:  online.ua

25 березня очільник Кабміну Денис Шмигаль невідкладно звернувся до українських міністрів із закликом розробити пропозиції щодо закриття українських кордонів з точки зору пасажирських перевезень. За його словами, дані заходи є пов'язаними з поширенням коронавірусу в Україні. З такою заявою глава уряду виступив в ході засідання уряду. Він наголосив, що КМУ пропонує, аби до кінця дня 27 березня повністю зупинити будь-який пасажирський рух через кордони України в обидва боки, повідомляє ONLINE.UA.

"Пропонуємо Міністерству інфраструктури, Міністерству юстиції, МВС, МЗС і профільним віце-прем'єр-міністрам розробити і невідкладно надати пропозиції щодо закриття кордонів України для будь-якого пасажирського сполучення або перетинання", – заявив Денис Шмигаль.

Глава уряду підкреслив, що рішення щодо закриття кордонів найближчим часом затвердять на позачерговому засіданні. Окрім того, дане питання за необхідності винесуть на розгляд Комісії з техногенної та екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

За словами Шмигаля, в цьому є нагальна необхідність, адже за останні тижні ми бачимо, що єдиним джерелом потрапляння коронавірусу в Україну був потік громадян з-за кордону.

"І цей потік триває. Це посилює та збільшує кількість заражених людей. А далі починається гіберболічний розвиток цієї хвороби", – зазначив глава Кабміну.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 25 березня Кабінет Міністрів України ухвалив рішення ввести режим надзвичайної ситуації на території усієї України. Також Уряд ще на 30 днів продовжив карантин — до 24 квітня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?