Надзвичайну ситуацію ввели на території усієї України - що буде з карантином
Категорія
Україна
Дата публікації

Надзвичайну ситуацію ввели на території усієї України - що буде з карантином

Надзвичайну ситуацію ввели на території усієї України - що буде з карантином
Джерело:  online.ua

25 березня Кабінет Міністрів України ухвалив рішення ввести режим надзвичайної ситуації на території усієї України. Окрім того, глава уряду закликав українців не плутати надзвичайну ситуацію із надзвичайним станом, оскільки режим надзвичайної ситуації жодним чином не обмежує конституційних прав громадян, а лише консолідує зусилля влади, повідомляє ONLINE.UA.

Також Уряд ще на 30 днів продовжив карантин — до 24 квітня. З такою гучною заявою виступив очільник Кабміну Денис Шмигаль в ході засідання КМУ.

Варто зазначити, що заступник міністра охорони здоров'я України Віктор Ляшко ще декілька днів тому зазначав, що Кабмін вже розглядає можливість продовжити карантин після 3 квітня. Він наголосив, що перед тим, як ухвалювати рішення про продовження карантину, уряд передовсім звертатиме увагу на ситуацію з розповсюдженням коронавірусу у сусідніх країнах.

"Ми готуємося до продовження карантину, це не таємниця. Якщо такі темпи розповсюдження інфекції у сусідніх країнах зберігатиметься, ми продовжимо карантин", – заявив тоді Віктор Ляшко.

Окрім того, ще раніше заступниця очільника ОПУ Юлія Ковалів не виключила, що карантин після 3 квітня продовжать. Нещодавно вона попереджала, що команда Володимира Зеленського посилюватиме обмежувальні заходи у випадку погіршення ситуації.

"Якщо епідемілогічна ситуація буде складна, ми продовжимо карантин", - наголосила вона.


Раніше ONLINE.UA пояснював читачам, яка різниця між надзвичайним станом та надзвичайною ситуацією - подробиці читайте тут.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?