Чи можуть українці їздити на заробітки за кордон - в МЗС все пояснили
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи можуть українці їздити на заробітки за кордон - в МЗС все пояснили

Чи можуть українці їздити на заробітки за кордон - в МЗС все пояснили
Джерело:  online.ua

Очільник МЗС України Дмитро Кулеба повідомив українцям, що його відомство не ухвалювало заборони на виїзд сезонних робітників. Тому люди мають можливість їздити на заробітки за кордон. Проте, за його словами, для виїзду потрібно вирішити велику кількість логістичних проблем. Про це Кулеба розповів в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"Жодної заборони на виїзд сезонних робітників чи трудових мігрантів МЗС не ухвалювало, заборони як такої не існує", - заявив глава МЗС.

Він також наголосив, віцепрем'єр Вадим Пристайко отримав доручення від очільника КМУ Дениса Шмигаля. Він відповідає за питання виїзду робітників за кордон на роботи.

"Він опікується тим, щоб в умовах пандемії виїзд громадян за кордон з трудовою метою відбувався з мінімальними ризиками для їхнього здоров'я і логістичними складнощами", – пояснив Кулеба.

За його словами, через відсутність регулярного авіасполучення людям для виїзду треба вирішити велику кількість логістичних проблем. Зокрема, як і коли українці повертатимуться назад, чи матимуть медичне страхування, працюючи за кордоном. Український дипломат обіцяє, що після завершення пандемії ситуація повернеться до звичного режиму. Однак наразі слід вдаватися до посилених заходів безпеки.

Варто зазначити, що нещодавно Денис Шмигаль запевняв українців, що КМУ готовий допомогти з організацією рейсів для заробітчан в разі їх легального працевлаштування терміном від 3 місяців з дотриманням всіх соціальних гарантій та умов праці. Тоді Шмигаль відзначав, що поки Україна отримала офіційне звернення з приводу українських працівників тільки від Фінляндії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Україна продовжує евакуацію громадян з-за кордону  і організовує їх обсервацію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?