Дві групи: Зеленський пояснив, як організують евакуацію та обсервацію українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Дві групи: Зеленський пояснив, як організують евакуацію та обсервацію українців

Дві групи: Зеленський пояснив, як організують евакуацію та обсервацію українців
Джерело:  online.ua

Українська влада знову буде евакуйовувати громадян з-за кордону та організовуватиме їхню обсервацію. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на відеозвернення президента Володимира Зеленського.

За його словами, Україні під силу проводити щодня чотири спеціальні рейси. Кожний евакуйований проходитиме обсервацію, але не кожен — однаково.

"Евакуація буде проходити поступово та контрольовано у форматі до 4 літаків на добу. Всі пасажири будуть розподілені на 2 групи", - пояснив Зеленський.

Групи відрізнятимуться буквально наявністю смартфону:

  • українці з сучасним девайсом зможуть проходити обсервацію вдома, бо фахівці відстежуватимуть їх дистанційно;

  • українці зі старими мобільниками поїдуть у спеціальні заклади для обсервації.

Йдеться про використання мобільного застосунку "Дій вдома". З боку держави його користувачі — лікарі й поліція. Категорію "без смартфонів" оцінюють приблизно лише у 10% від кількості усіх випадків.

Нагадаємо, станом на ранок 27 квітня в Україні зареєстрували 9 009 випадків коронавірусу COVID-19. Вже з середини березня на території держави ввели жорсткі карантинні обмеження, у містах зупинили пасажирський транспорт. Жорсткі заходи чинні до 11 травня.

Як повідомляв ONLINE.UA, Кабмін розробив план щодо скасування карантину в Україні, який містить п’ять етапів. Але, якщо епідеміологічна ситуація дозволить, то все обмеження знімуть одночасно, не чекатимуть 10 або 20 днів для запуску чергового етапу.

Водночас якщо в країні буде спостерігатися значне збільшення кількості хворих на коронавірус, то карантинні заходи можуть посилити — знову.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?