Не будемо чекати - в Кабміні повідомили чудові новини про скасування карантину
Категорія
Україна
Дата публікації

Не будемо чекати - в Кабміні повідомили чудові новини про скасування карантину

Не будемо чекати - в Кабміні повідомили чудові новини про скасування карантину
Джерело:  online.ua

Кабмін розробив план щодо скасування карантину в Україні, який містить п'ять етапів. Але, якщо епідеміологічна ситуація дозволить, то все обмеження знімуть одночасно, не чекатимуть 10 або 20 днів для запуску чергового етапу. У той же час, якщо в країні буде спостерігатися значне збільшення кількості хворих на коронавірус, то карантинні заходи можуть знову бути посилені. Стартова точка щодо скасування карантину запланована на 11 травня. Про це повідомляє ONLINE.UА з посиланням на заяву прем'єрміністра України Дениса Шмигаля.

"Наступні етапи не прив'язані до конкретних дат, а їх запуск залежить від динаміки захворювання. Тобто, якщо уряд буде бачити, що кількість хворих знижується, то другий, третій або четвертий етап можуть початися одночасно. Не треба буде чекати 10 або 20 днів для запуску чергового етапу. У той же час, якщо в країні буде спостерігатися значне збільшення кількості хворих, то карантинні заходи можуть знову бути посилені", - пояснив глава уряду.

Шмигаль наголосив, що він доручив кожному міністерству і відомству сформувати детальні роз'яснення, за яких умов повинні працювати об'єкти, які будуть відкриватися. Так, Мінекономіки і МОЗ вже розробили чіткі критерії роботи і алгоритми контролю продовольчих ринків. Це, за словами Шмигаль, дасть можливість вже в середу, 29 квітня, прийняти рішення про відкриття більш ніж 280 ринків по всій Україні.

"Цей перелік може бути розширений, якщо і інші ринки зможуть забезпечити належні умови роботи", - додав глава Кабміну.

Також Шмигаль уточнив, що на окремих етапах передбачається відкриття з обмеженнями деяких закладів, які з часом будуть пом'якшуватися. Зокрема, це стосується навчальних закладів, кафе і спортивних залів.

Нагадаємо, карантин по коронавірусу в Україні продовжений до 11 травня. Якщо кількість нових виявлених випадків інфікування коронавірусом в Україні протягом 10 днів не буде рости або буде знаходитися в межах 5% щоденного приросту, то буде запущений перший етап скасування карантину - українцям дозволять відвідувати парки, сквери, відкриють магазини оптової і роздрібної торгівлі непродовольчими товарами.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, як в Україні будуть скасовувати карантин - план Кабміну щодо скасування обмежень, розбитий на п'ять етапів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?