Чи направить Путін "миротворців" у Придністров'я — прогноз аналітиків
Категорія
Політика
Дата публікації

Чи направить Путін "миротворців" у Придністров'я — прогноз аналітиків

Чи направить Путін "миротворців" у Придністров'я — прогноз аналітиків
Джерело:  online.ua

8 травня представник невизнаного Придністров'я у Москві публічно закликав владу РФ збільшити кількість своїх "миротворців" на території "ПМР". Однак, як вважають американські політики, у російського диктатора Володимира Путіна не вистачає ресурсів та людей, щоб виконати це прохання.

Джерело: ISW

Чому Придністров'я звернулося до Путіна

Як уже згадувалося раніше, "представник" Придністров'я у Москві Леонід Манаков попросив команду Путіна збільшити кількість "миротворців". Окупант почав скаржитися, що нібито є якісь "ризики безпеці".

За словами кремлівського посіпаки, чисельність "миротворців" у "ПМР" можна збільшити, залучивши до цього громадян РФ, які проживають на території невизнаної псевдореспубліки.

Що важливо розуміти, це прохання пролунало після затримання у Молдові членів проросійської партії "Шор".

Як відомо, декілька днів тому у Кишиневі арештували 27 учасників протесту.

Раніше американська влада неодноразово попереджала проте, що агенти Кремля мають намір влаштувати у Молдові антиурядові протести, щоб встановити проросійську адміністрацію.

Заяви Манакова, ймовірно, є продовженням спроб Кремля дестабілізувати Молдову. Росія навряд чи розгорне додаткові сили в Придністров'ї, враховуючи її потребу в силах в Україні, – прогнозують аналітики ISW.

Як влада Молдови відреагувала на заклики "влади" Придністров'я

8 травня офіційний Кишинів заявив, що так званий "представник ПМР" не має права домовлятися про збільшення кількості "миротворців".

Передусім, потрібно прояснити питання про статус так званого представництва, від імені якого виступає пан Манаков. Кишинів чекає цих роз’яснень вже понад 4 роки. По-друге, про механізм миротворчих сил можуть говорити сторони, які підписали угоду від 21 липня 1992 року, а не люди, які не мають до цього жодного стосунку, - заявили у Бюро реінтеграції Молдови.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?