Молдова відреагувала на прохання Придністров'я до Росії про "більше миротворців"
Категорія
Світ
Дата публікації

Молдова відреагувала на прохання Придністров'я до Росії про "більше миротворців"

Молдова відреагувала на прохання Придністров'я до Росії про "більше миротворців"
Джерело:  online.ua

Команда президентки Молдови Маї Санду відреагувала на заклик спецпредставника невизнаного Придністров’я у РФ щодо збільшення кількості російських "миротворців" у регіоні. Офіційний Кишинів заявив, що сумнівається у його праві виступати з подібними зверненнями. 

Джерело:  Newsmaker

Молдова прокоментувала заклик ПМР до РФ щодо миротворців

За словами представників Бюро реінтеграції Молдови, вони ставлять під сумнів повноваження спецпредставника Тирасполя та представництва у країні-агресорці.

Передусім, потрібно прояснити питання про статус так званого представництва, від імені якого виступає пан Манаков. Кишинів чекає цих роз’яснень вже понад 4 роки. По-друге, про механізм миротворчих сил можуть говорити сторони, які підписали угоду від 21 липня 1992 року, а не люди, які не мають до цього жодного стосунку, – зазначають представники Бюро реінтеграції Молдови.

Як уже згадувалося раніше, 8 травня очільник так званого представництва невизнаного Придністров’я у Росії Леонід Манаков закликав команду диктатора Володимира Путіна збільшити чисельність "миротворців", пояснюючи це зростанням безпекових ризиків.

За словами Манакова, у так званій зоні безпеки у Придністров’ї перебувають не більше 450 "миротворців".

При цьому їхня штатна чисельність, встановлена документами комісії, дорівнює 3100 осіб. Така опція є, і вона виправдана з погляду погіршення ризиків безпеки, зокрема терористичної загрози, і водночас юридично обґрунтована документами, ухваленими в межах діяльності Об'єднаної контрольної комісії, – додав кремлівський посіпака.

Ексголова розвідки Молдови оцінив загрозу РФ для країни

Як вважає колишній глава розвідки Молдови Юрій Брічаг, війна, яка наразі триває в Україні, може гіпотетично прийти і до Республіки Молдова, або навіть до країн НАТО.

На його переконання, на тлі такої загрози міжнародні лідери повинні зробити усе можливе, щоб подібного не сталося ніколи.

Брічаг також озвучив прогноз, що саме Молдова стала б другою країною, яка б потрапила під удар РФ, якби Україні не вдалося дати відсіч ворогу.

На наше щастя, ВСУ борються дуже ефективно і не допускають, щоб російські війська змогли до нас зайти, — зазначив він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?