У Молдові розпочалися військові навчання за участю трьох країн НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

У Молдові розпочалися військові навчання за участю трьох країн НАТО

У Молдові розпочалися військові навчання за участю трьох країн НАТО
Джерело:  online.ua

У Молдові почалися військові навчання військових Румунії, США, Великої Британії та Молдови. У Міноборони країни закликали громадян не спекулювати на переміщенні військової техніки.

Джерело: Міноборони Молдови

Молдова проводить навчання з трьома країнами НАТО

З 27 березня по 7 квітня в навчальних центрах Національної армії Молдови відбудуться навчання JCET-2023 (Joint Combined Exchange Training).

Вони спрямовані на спільну підготовку та обмін досвідом між військовослужбовцями молдовських, румунських, американських і британських сил спеціального призначення, а також підвищення рівня оперативної сумісності між учасниками.

Згідно зі сценарієм, військовослужбовці чотирьох країн виконають передові бойові стрільби, десантування з парашутом, тренування в польових умовах із виконанням конкретних завдань.

Joint Combined Exchange Training відбувається відповідно до плану підготовки Національної армії на 2023 рік.

У Міноборони зазначили, що бійці батальйону спеціального призначення «Фулгер» Національної армії беруть участь у JCET з 2009 року.

У Міноборони Молдови повідомили, що в рамках навчань JCET 2023 військова техніка переміститься з підрозділів до навчальних центрів Національної армії для участі у навчаннях.

У цьому сенсі просимо громадян не спекулювати на навчанні та запланованому переміщенні військової техніки, - вказано у повідомленні.

Чи допоможе Молдові Румунія у разі вторгнення РФ

Колишній голова розвідки Молдови Юрій Брічаг вважає, що найсильніші геополітичні гравці ніколи не забувають про важливість регіональної безпеки.

У нас є угоди між Республікою Молдовою та Румунією. Тому, в тих чи інших ситуаціях, нам можуть допомогти. Йдеться не про Румунію як країну НАТО, а про Румунію — нашого сусіда. Я не думаю, що ми до цього дійдемо. Але якщо дійдемо, Румунія ухвалить правильне рішення.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?