Коли у Придністров'ї можуть початися бунти — прогноз ексглави розвідки Молдови
Категорія
Політика
Дата публікації

Коли у Придністров'ї можуть початися бунти — прогноз ексглави розвідки Молдови

Коли у Придністров'ї можуть початися бунти — прогноз ексглави розвідки Молдови
Джерело:  online.ua

Люди, які проживають в окупованому РФ Придністров'ї, не хочуть воювати з Україною. Тому, якщо російський диктатор Володимир Путін віддасть наказ про вторгнення на територію нашої країни, у "ПМР" можуть початися бунти. Такий прогноз озвучив колишній голова розвідки Молдови Юрій Брічаг в інтерв'ю online.ua.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Люди у Придністров'ї не хочуть воювати з Україною

За словами Юрія Брічага, було уже багато випадків, коли придністровці отримували повістки - їх хотіли відправляти на якісь навчання, на війну чи забрати армію.

Однак вони завжди знаходили спосіб, щоб туди не потрапити.

Що відбувалося? Вони щоразу діставалися чи молдавські паспорти, чи українські паспорти і відмовлялися. Тобто люди не хочуть воювати, - наголошує колишній голова розвідки Молдови.

Він не заперечує той факт, що у "ПМР" є когорта росіян, які приїхали у Придністров'я з різних причин та досі перебувають там.

Але насправді основна частина населення Придністров'я не хоче війни. Люди хочуть жити мирно. Ба більше, розумієте, у нас тут уже немає жодної різниці. Чи між людьми, які народилися у Придністров'ї, чи тими, хто народився в Республіці Молдова. Ми одна країна, ми одне ціле. Вони працюють тут, наші їздять туди, приїжджають за якимись продуктами, - розповідає Юрій Брічаг.

Російська пропаганда в Молдові

Брічаг повідомив, що усього в країні діяли 6 пропагандистських каналів, але їх згодом заборонили.

Зараз, за його словами, по ще доступним каналам досі транслюються передачі, які також містять російську пропаганду, куди, власне, і запрошуються проросійські політики.

Він додав, що Молдова – це демократична країна. Адже будь-які мітинги та протести проти влади дозволені, головне, щоб вони не призводили до дестабілізації всередині країни та не порушували громадський порядок.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?