Люди за межею бідності. Ексголова розвідки Молдови розповів про учасників проросійських протестів
Категорія
Політика
Дата публікації

Люди за межею бідності. Ексголова розвідки Молдови розповів про учасників проросійських протестів

Люди за межею бідності. Ексголова розвідки Молдови розповів про учасників проросійських протестів
Джерело:  online.ua

На проросійські мітинги у Молдові приходили, в основному, бідні люди, які бачили у мітингу шанс зробити покупки у Кишиневі. Про це заявив колишній голова розвідки Молдови Юрій Брічаг в розмові з online.ua.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Проросійські мітинги в Молдові

Юрій Брічаг розповів, що 28 лютого проходили мітинги, організовані партією "Шор", яка належить проросійському олігарху. Ілля Шор зараз "ховається" в Ізраїлі.

За словами Брічага, протести більше нагадували дестабілізаційні дії, людей "централізовано" привозили з усієї Молдови на автобусах. Більшість не змогла приїхати, але змогла заблокували дві основні траси, які пов'язують північ та південь країни з Кишиневом.

Ексголова розвідки каже, що за складом протестувальників можна зробити висновок, що це люди, які доведені "до межі".

Тобто бідні люди, які за певні гроші приїжджали на ці протести. Вони не приховували цього, коли навіть репортери брали у них інтерв'ю. Багато хто казав, що дістатися Кишинева та зробити якісь покупки – коштує дорого, – сказав Брічаг.

Але оскільки є можливість приїхати цими автобусами, то вони приїжджали, робили свої покупки, а потім також організовано виїжджали.

Брічаг зазначив, що чим активніше бореться Україна у війні з Росією та чим більше перемог зазнає, тим більше активізуються проросійські протести у Молдові, організовані олігархами.

Російська пропаганда в Молдові

Брічаг повідомив, що усього в країні діяли 6 пропагандистських каналів, але їх згодом заборонили.

Зараз, за його словами, по ще доступним каналам досі транслюються передачі, які також містять російську пропаганду, куди, власне, і запрошуються проросійські політики.

Він додав, що Молдова – це демократична країна. Адже будь-які мітинги та протести проти влади дозволені, головне, щоб вони не призводили до дестабілізації всередині країни та не порушували громадський порядок.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?