Чи готова Україна допомогти врегулювати ситуацію у Придністров'ї — відповідь експерта
Категорія
Політика
Дата публікації

Чи готова Україна допомогти врегулювати ситуацію у Придністров'ї — відповідь експерта

Чи готова Україна допомогти врегулювати ситуацію у Придністров'ї — відповідь експерта
Джерело:  online.ua

Колишній голова розвідки Молдови Юрій Брічаг прогнозує, що Україна все-таки може допомогти врегулювати ситуацію у Придністров'ї, якщо про це офіційний Київ попросить президентка країни Мая Санду. 

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Зеленський підтвердив намір України допомогти Молдові

 Юрій Брічаг звертає увагу на те, що український лідер Володимир Зеленський під час пресконференції 24 лютого уже підтвердив готовність ЗСУ увійти у "ПМР", якщо це буде потрібно.

Однак, що важливо розуміти, офіційний Київ ухвалить таке рішення лише після звернення влади Молдови.

Це ще раз підтверджує той факт, що ніхто не буде діяти самовільно. Ніхто не буде діяти так, як діяла РФ, коли вирішила "звільнити" Крим та Донбас не зрозуміло від чого. Якщо безпека громадян Молдови опиниться під питанням, то ми у будь-який момент до наших друзів в Україні. Однак це не відбуватиметься просто так.

Що повинна зробити Молдова, щоб Україна могла втрутитися у ситуацію у "ПМР"

За слова ексглави розвідки Молдови, є закон, який повинен спочатку підтримати парламент країни, потім потрібно звернутися до президентки Маї Санду, видати декрет, й лише після цього з'явиться право звернутися за допомогою до команди українського лідера Володимира Зеленського.

Те, чому панікує Росія, усім зрозуміло, адже у них все погано на фронті. Але й Україна, й Молдова є демократичними країнами, які самостійно ухвалюють рішення щодо свого майбутнього, без допомоги з боку третіх країн, - наголосив Юрій Брічаг.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?