Чи насправді Захід втомився від війни в Україні — відповідь Резнікова
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи насправді Захід втомився від війни в Україні — відповідь Резнікова

Чи насправді Захід втомився від війни в Україні — відповідь Резнікова
Джерело:  online.ua

За словами міністра оборони Олексія Резнікова, в інформаційному просторі західних ЗМІ багато вкидів про нібито втому Заходу від війни в Україні та незадоволення результатами контрнаступу українських військових, однак реально це все не відповідає дійсності. 

Джерело: "24 канал"

Що відомо про реальну позицію Заходу стосовно війни в Україні

Резніков наголосив, що наразі не має тенденції до зниження військової підтримки з боку західних партнерів.

Глава Міноборони підкреслив, що представники Білого дому на чолі із президентом США Джо Байденом вже надіслали запит до Конгресу з приводу збільшення фінансування військової підтримки України.

Звісно, ніякі рішення не приймалися. Зараз почнеться осінь, відродиться політична активність парламентів, які будуть приймати ті чи інші рішення. Крім того, у них всіх почнеться внутрішній бюджетний процес, де вони вже прийматимуть рішення, скільки грошей вони мають закласти у свою оборонну здатність та допомогу Україні, - зазначив Резніков.

Він акцентував увагу на важливості проведення нової, вже 15 зустрічі у форматі "Рамштайн" у другій половині вересня.

Ми будемо комунікувати, озвучувати наші бачення майбутнього і на наступні роки, щоб Захід теж це від нас почули, оцінив, де він готовий бути із нашими партнерами далі і заклав це у свої бюджетні плани, - підкреслив Резніков.

Резніков з приводу критики контрнаступу ЗСУ 

Глава Міноборони зазначив, що жодного разу під час зустрічей представники західних країн не висловили розчарування проведенням контрнаступу українських військових.

Можу вам сказати, що коли я на моєму рівні спілкуюся з партнерами, а це міністри оборони країн, начальники генеральних штабів, радники, заступники, іноді, буваючи у делегації з нашим президентом, лідерами країн, та перебуваючи на цих двосторонніх зустрічах, жодного разу, ніде не прозвучало, що вони розчаровані. Усі, хто має стосунок до війни, чітко розуміє, що це війна. Це не серіал із голлівудським сюжетом. Мовляв, зараз ось буде перемога, останнє слово героя, але він не помре. Так не буває. Ми маємо дуже потужного ворога з дуже потужною системою оборони, яку він вибудував, поки ми з вами готувалися, - підкреслив Резніков.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?