Чи підвищать в Україні тариф на електроенергію — Кабмін прийняв рішення
Категорія
Економіка
Дата публікації

Чи підвищать в Україні тариф на електроенергію — Кабмін прийняв рішення

Чи підвищать в Україні тариф на електроенергію — Кабмін прийняв рішення
Джерело:  online.ua

Кабмін на засіданні у вівторок, 25 квітня, ухвалив рішення щодо продовження дії фіксованого тарифу на електроенергію для населення ще на місяць — до кінця травня.

Джерело: прем’єр-міністр Денис Шмигаль, представник уряду в Раді Тарас Мельничук, голова Комітету Андрій Герус в ефірі телемарафону

Ціни на електроенергію не зміняться до червня

Уряд продовжує пільгову ціну на електроенергію для населення ще на місяць, — сказав Шмигаль

Ціна на електроенергію для населення до червня становитиме в 1,44 грн/кВт-год і 1,68 грн/кВт-год залежно від споживання (до 250 кВт-год та понад 250 кВт-год відповідно).

Нагадуємо, що в Раді розглядали підняття тарифу на електроенергію для населення та бізнесу. Одними із варіантів були підвищення цін на 2,40 гривні та 2,80 гривні за кіловат-годину.

Продовжено, з метою соціального захисту населення від підвищення цін (тарифів) на електричну енергію для побутових споживачів в умовах воєнного стану в Україні, дію фіксованої ціни на електричну енергію для побутових споживачів до 31 травня 2023 року, — повідомив представник уряду в ВРУ Мельничук.

До цього Кабмін зберіг фіксовану ціну на електроенергію для населення до 30 квітня 2023 року.

Яка причина підняття тарифів на електроенергію в Україні

Голова Комітету Андрій Герус повідомив, що Україні знадобиться ще 40 млрд гривень для підготовки енергосистеми до зими.

На мою думку, забезпечена верства населення має можливість сплачувати вищий тариф на електричну енергію. Якщо бізнес зараз має тариф 5,5 гривень за кіловат-годину, то населення, яке споживає понад 250 кіловат-годину — 1,68 гривні, — уточнив Андрій Герус.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?