В Україні скасували підвищення тарифів на водопостачання у 2023 році
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Україні скасували підвищення тарифів на водопостачання у 2023 році

В Україні скасували підвищення тарифів на водопостачання у 2023 році
Джерело:  online.ua

30 грудня Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) скасувала рішення про підвищення тарифів на водопостачання у 2023 році.

Джерело: Укрінформ  з посиланням на засідання НКРЕКП

Ціни на воду не підніматимуть у 2023 році

На засіданні регулятора 30 грудня було схвалене відповідне рішення.

Під час оформлення рішення щодо вказаного питання з’ясувалося, що у зв’язку з великою кількістю зауважень та пропозицій до проєкту рішень, тривалого їх обговорення, початку повітряної тривоги, рішення, які було запропоновано для голосування, члени комісії зрозуміли по-різному та, відповідно, голосували за різні проєкти, - сказав голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський.

Він додав, що запропоноване рішення суттєво відрізняється від проєкту, який був оприлюднений на сайті, тому при їх оформленні виникли непорозуміння щодо розмірів та структури тарифів на водопостачання.

Комісія відправила на доопрацювання проєкти рішень про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення.

Нагадаємо, що 27 грудня НКРЕКП ухвалила постанову про підвищення тарифів на водопостачання на 10-30% залежно від регіону на перші шість місяців 2023 року.

Рішення передбачало, що тарифи на воду Київводоканалу зростуть із 30,38 грн за кубометр до 38,1 грн (з урахуванням ПДВ); Житомирводоканалу – з 37,5 грн за кубометр до 50,4 грн; Чернівціводоканалу – з 27,9 грн за кубометр до 29,5 грн; Львівводоканалу – з 25,88 грн за кубометр до 27,9 грн; Хмельницькводоканалу – з 27,4 грн за кубометр до 31,7 грн і тд.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?