Чи почали уже ЗСУ використовувати касетні боєприпаси — дані WP
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи почали уже ЗСУ використовувати касетні боєприпаси — дані WP

Чи почали уже ЗСУ використовувати касетні боєприпаси — дані WP
Джерело:  online.ua

Згідно з даними американських журналістів, Збройні сили України вже почали застосовувати проти солдатів РФ касетні боєприпаси. Це підтверджують інсайдери ЗМІ в українській владі.

Джерело:  The Washington Post

Журналісти фіксують використання касетних боєприпасів бійцями ЗСУ

Україна почала застосовувати касетні боєприпаси, надані США, проти російських сил на південному сході України, намагаючись розбити добре укріплені російські позиції, які сповільнили літній наступ українських військ, - розповіло анонімне джерело.

Інсайдер також підтвердив американським журналістам, що українські воїни випустили касетні боєприпаси по позиціях армії РФ, щоб зруйнувати траншеї, які сповільнюють рух бійців ЗСУ, що намагаються просуватися вперед під час контрнаступу.

Не можна також не згадати про те, що нещодавно командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський офіційно підтвердив, що американські касетні боєприпаси вже прибули в Україну і незабаром будуть готові до використання.

Як вдалося дізнатися журналістам, їх планують застосувати у Бахмуті.

Що важливо знати про надання Україні касетних боєприпасів

Декілька тижнів тому офіційний Вашингтон оголосив про нову військову допомогу для підтримки української армії, яка містить касетні боєприпаси.

Командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський заявив, що Україна вже отримала касетні боєприпаси від США.

У Міноборони Штатів також офіційно підтвердили, що вони уже передали ЗСУ касетні боєприпаси.

За словами глави держави Володимира Зеленського, наша армія буде використовувати касетні боєприпаси на своїй землі, що є справедливим у війні з російськими загарбниками.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?