Чи поверне Росія всіх викрадених дітей в Україну — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи поверне Росія всіх викрадених дітей в Україну — відео

Чи поверне Росія всіх викрадених дітей в Україну — відео
Джерело:  online.ua

В Росії продовжують цинічно брехати про ймовірність повернення сотень тисяч примусово вивезених з України дітей. Та чи можливо це насправді. У цьому питанні в ефірі Online.ua розбирався ексзаступник міністра соціальної політики з євроінтеграції, радник віце-премʼєрки з європейської інтеграції та голова ГО «UA Experts» Сергій Ніжінський.

Джерело: ютуб-канал Online.ua

Що стоїть за кремлівською брехнею щодо можливості повернення вивезених з України дітей 

Ніжінський зазначив, що попри всі заяви, риторика кремлівської пропаганди не змінилась і досі має на меті введення в оману.

Вони завжди затягували час подібною риторикою, зокрема, переговорний час. І наслідки вже є. Ви знаєте, що завершеним злочином у кримінальному праві вважається той, за яким вже є відповідні наслідки. Питання в тому, в якому стані можуть бути повернені ці діти. Чи є вони в списках на обмін під час переговорних процесів? Куди вони хочуть їх повертати? Вони ж їх переміщують з одного місця в інше. Вони ж на них витрачають незрозумілі якісь ресурси у себе на території, в першу чергу, людські. Вони зомбовані, залякані. Вони не можуть багато у чому розповісти навіть власним батькам, що сталось, - зазначає експерт.

За його словами, були випадки, коли разом із психологами у Камінці-Подільскому минулого року працювали над тимчасовим розміщенням переселених дітей. Там були дітки, які продовжували переживати страшенний стрес від загрози бомбардувань, та того, що хтось може прийти і знову забрати їх.

Це, на жаль, такі патології і така поведінка на довгий час, що ми наразі констатуємо нестачу професійних психологів щодо роботи з такою категорією дітей. Тому зараз мета офісу обмудсмена України та всіх соціальних служб і правоохоронних органів повернути дітей, але необхідно залучити якомога більшу кількість людей до переговорного процесу, - підкреслив Ніжинський.

У чому полягає проблема під час повернення незаконно депортованих дітей 

Він зазначив, що переговори щодо повернення незаконно вивезених дітей складніше переговорів щодо повернення полонених, адже щодо полонених складаються відповідні списки, і кожен з них чекає на свою чергу, то дітей в списках не має.

Тому створення списку всіх вивезених дітей і їхній облік, це наразі задача номер один. Багато хто з них не має ID-карт, не має свідоцтв про народження. Чимало з них вже отримали так звані російські свідоцтва про народження на базі фейкових утворень "ДНР" та "ЛНР", - наголосив експерт.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?