Чи повернулась РФ на довоєнний рівень виготовлення ракет — відповідь ГУР
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи повернулась РФ на довоєнний рівень виготовлення ракет — відповідь ГУР

Чи повернулась РФ на довоєнний рівень виготовлення ракет — відповідь ГУР
Джерело:  online.ua

Видання The New York Times повідомило, що РФ наразі виробляє більше ракет, ні до до повномасштабного вторгнення. У ГУР цю інформацію спростовують.

Джерело: Андрій Юсов в ефірі телемарафону

РФ не виробляє більше ракет, ніж до війни

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов заявив, що РФ наразі не може і близько наблизитися до довоєнного рівня виготовлення ракет.

Поточні обсяги виробництва не дозволяють (Росії - ред.) навіть близько повернутися до рівня запасів ракет станом до 24 лютого, - сказав він.

До довоєнних обсягів, за його словами, РФ не зможе наблизитися ще довго.

Нагадаємо, що 28 серпня Заступник начальника ГУР Міноборони Вадим Скібіцький повідомляв, що РФ має щонайменше 585 ракет (без врахування Х-22).

Якщо говорити про балістичні та крилаті ракети "Іскандер", то, за нашими даними, їх зараз є приблизно 270 одиниць. Запаси "Калібрів" - це орієнтовно 140 ракет. Х-101 у них менше, водночас загальна кількість Х-101, Х-555 і Х-55 з бойовою частиною, то, за нашими підрахунками, їх є близько 100 ракет.

Також РФ можуть мати близько 75 ракет "Кинджал".

NYT написала про відновлення виготовлення ракет в РФ

З посиланням на західних посадовців, газета пише, що РФ змогла подолати санкції та експортний контроль, запроваджений Заходом.

Для цього РФ використовує розвідувальні служби та міністерство оборони для керування мережами людей, які контрабандою провозять ключові компоненти ракет через інші країни в РФ.

У статті також зазначено, що до війни Росія могла виготовляти 100 танків на рік; зараз вони виробляють 200. Також РФ збирається виробляти два мільйони артилерійських снарядів на рік.

Читайте також:

  • Навіщо РФ почала економити ракети — пояснення Гуменюк

  • Іран планує передати РФ ракети малої та великої дальності — Моссад

  • Російські військові мають проблеми з виготовленням ракет і шин — ISW

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?