Чи повернуть жорсткий карантин восени - МОЗ звернулося до усіх українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи повернуть жорсткий карантин восени - МОЗ звернулося до усіх українців

Чи повернуть жорсткий карантин восени - МОЗ звернулося до усіх українців
Джерело:  daily.rbc.ua

Очільник Міністерства охорони здоров'я Максим Степанов звернув увагу на те, що захворюваність на коронавірус в Україні не йде на спад. Це свідчить про те, що восени владі країни, можливо, знову доведеться вводити жорсткий карантин. За словами самого міністра, це як в анекдоті про шанси зустріти динозавра на вулиці, приблизно 50 на 50 – або зустрінеш, або ні. Максим Степанов наголосив, що все ж є конкретні фактори, які на це впливають. Йдеться, зокрема, про сезонні хвороби, наприклад грип, коли захворюваність може зростати. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на видання  "РБК-Україна".

"У нас умови адаптивного карантину, ми будемо надалі це зберігати. Ми чітко розуміємо, як реагувати, за яких показників які обмеження потрібно буде вводити, і на що вони впливають... Ми точно розуміємо, на що впливає транспорт, торгові центри, клуби, масові зібрання людей. Думаю, в деяких регіонах ми можемо спостерігати зростання кількості захворювань. Але ми будемо досить оперативно і швидко реагувати", – підкреслив очільник МОЗ.

Максим Степанов також нагадав про те, що насамперед показником для посилення карантину є стрімке зростання заповнюваності лікарень. Що важливо розуміти, нещодавно міністр заявляв, що в Україні зростає захворюваність на коронавірус, на осінь система охорони здоров'я готуватиметься до "найгіршого варіанту". Окрім того, очільник МОЗ заявив, що карантинні обмеження в Україні планують продовжити ще принаймні на місяць. У МОЗ вже працюють над відповідною постановою. Що важливо розуміти, станом на 17 липня в Україні підтверджено 57 264 випадки COVID-19. 1456 людей померли. 29 769 пацієнтам вдалося одужати.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, в МВФ заявили, що Світова економіка вступила в нову фазу кризи, пов’язану з пандемією коронавіруса, яка вимагає подальшої політичної вправності і дій для забезпечення сталого та загального відновлення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?