Чи причетна Україна до атаки на кораблі Чорноморського флоту РФ — відповідь ВМС
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи причетна Україна до атаки на кораблі Чорноморського флоту РФ — відповідь ВМС

Чи причетна Україна до атаки на кораблі Чорноморського флоту РФ — відповідь ВМС
Джерело:  online.ua

Військово-морські сили ЗСУ не причетні до атаки на російські патрульні кораблі "Сергей Котов" і "Василь Быков", як раніше заявляли в міноборони РФ.

Джерело: речник ВМС України, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчу в ефірі "Радіо Свобода"

Чи причетна Україна до атаки на кораблі Чорноморського флоту РФ

Він наголосив, що безпілотних катерів, про атаку якими заявили в Міноборони Росії, немає на озброєнні українських військових моряків.

Такі дрони не стоять на озброєнні Військово-морських сил. Це по-перше. По-друге, щодо того інциденту, який нібито мав місце… Військово-морські сили не мають ніякого стосунку, – сказав Плетенчук.

Як флот армії РФ загрожує безпеці Україні в Чорному морі 

Українській армії не вистачає протиповітряної оборони, щоб протистояти російським ударам по зерновій інфраструктурі. Про це сказала речниця Сил оборони ОК "Південь" Наталія Гуменюк.

За словами речниці, українським військам, зокрема, потрібні американські винищувачі F-16, здатні вражати російські системи озброєння та кораблі, які використовуються для обстрілів півдня України.

У той час як Україна вже має західні системи оборони, включаючи складну американську ракетну систему Patriot, Росія «кожного разу вдосконалює свою тактику і не зупиняється», пояснила Гуменюк.

За її словами, Москва одночасно веде вогонь крилатими ракетами, гіперзвуковими і протикорабельними ракетами, коли «засоби оборони розосереджені» і всі «не в змозі протистояти цій загрозі» .

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?