Чи варто боятись нового винищувача армії РФ МіГ-31І — пояснення речника Повітряних сил
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи варто боятись нового винищувача армії РФ МіГ-31І — пояснення речника Повітряних сил

Чи варто боятись нового винищувача армії РФ  МіГ-31І — пояснення речника Повітряних сил
Джерело:  online.ua

За словами речника командування Повітряних сил ЗСУ Юрія Ігната, попри те, що наразі в Міноборони РФ погрожують Україні новим винищувачем МіГ-31І, який здатен нести ракети "Кинджал", головне це не його платформа, а кількість ракет на озброєнні злочинної російської армії.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Чи представляє реальну загрозу новий винищувач армії РФ 

Під час візиту глави КНДР Кім Чен Іна до Росії міністр оборони країни-агресора Сергій Шойгу заявив, що відтепер окупанти зможуть застосовувати "вдосконалений" винищувач МіГ-31І для запуску ракет "Кинджал".

Російські пропагандисти зазначали, що головна відмінність МіГ-31І від МіГ-31К - автоматичний режим пуску ракет. Так, на МіГ-31К пілоти мають вручну вводити необхідну інформацію до бортової апаратури для пуску "Кинджала". Водночас на МіГ-31І бортова апаратура нібито дозволяє зробити пуск "Кинджала" за заданими параметрами "в автоматичному режимі без участі пілота".

При цьому Ігнат зазначив, що останнім часом в Україні не було тривог через зліт винищувача МіГ-31К.

Літак для будь-якої ракети - це платформа. Звичайно, і від літака багато залежить, але ракету програмують на землі. А літак її підіймає і запускає. Варто більше говорити про наявність самих ракет "Кинджал", скільки вони можуть собі дозволити, - підкреслив речник Повітряних сил.

Чому армія РФ збільшила кількість атак дронами по Україні

Ігнат зазначив, що військові злочинці армії РФ майже щоночі атакують Україну десятками дронів.

 Російські окупанти використовують тактику розтягування у часі, щоб наявної кількості дронів вистачило надовше.

Ігнат зазначив, що РФ у своїх атаках переслідує дві мети: намагається вразити важливі об'єкти і здійснювати психологічний тиск на населення.

І постійно на це повинна реагувати і економіка, і, як сказав, морально-психологічний стан людей, -зазначає речник ПС ЗСУ.

Він переконаний, що якщо ворог матиме більше БПЛА, то посилить атаки. Водночас Україні для протидії потрібно наростити установки "малої ППО". За словами Ігната, Україні потрібні ЗРК середнього радіуса дії IRIS-T, NASAMS та ЗРК Patriot середнього та великого радіуса дії. Вони допоможуть захистити об'єкти на території України і від крилатих ракет, і, за потреби, від ворожої авіації.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?