Чи варто очікувати масованих ракетних атак армії РФ восени та взимку — відповідь ГУР
Категорія
Україна
Дата публікації

Чи варто очікувати масованих ракетних атак армії РФ восени та взимку — відповідь ГУР

Чи варто очікувати масованих ракетних атак армії РФ восени та взимку — відповідь ГУР
Джерело:  online.ua

За словами представника Головного управління розвідки Міноборони України Андрія Юсова, загроза масованих ракетних атак з боку злочинної армії РФ по Україні зберігатиметься до кінця війни, однак російські окупанти значною мірою вже вичерпали власний ракетний потенціал.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Що відомо про загрозу масованих ракетних атак армії РФ восени та взимку  

Це ж не прогноз погоди. Поки триває повномасштабна війна, поки ворог на нашій землі, його загарбницькі плани не змінилися. І на будь-яку пору року у нього є терористичні плани, а це означає, що є терористична загроза. Ті обсяги ударів, які ми зараз спостерігаємо, вони відповідають спроможностям виробництва ракетного озброєння агресора, - пояснює Юсов.

Він зазначив, що в залежності від ситуації на фронті та певних "приорітетів" військові злочинці армії РФ можуть змінювати цілі власних ракетних ударів та атак дронами.

Однак представник ГУР наголосив, що в цілому загальна загроза ворожих атак залишається дуже високою.

Від повномасштабного вторгнення Росія значною мірою використала накопичений ракетний потенціал. У нас були удари, коли по 120 ракет одночасно випускав ворог. І сьогодні кількість зовсім інша. Фактично все, що вони виробляють, одразу випускають по Україні. І відновити той запас, який у них був, вони наразі можливості не мають, - підкреслив Юсов.

Що відомо про використання армією РФ власних дронів у війні проти України

Представник ГУР наголосив, що армія РФ почала збирати іранські дрони типу "Shahed" на власній території.

Однак росіяни, як зазначив Юсов, досі не можуть виробляти всі необхідні деталі для цих БпЛА.

Поки що йдеться про великовузлову збірку і про збільшення локалізації. Виникають окремі деталі вже російського виробництва. Це щось таке примітивне, просте, що росіяни можуть у цій зброї виробляти, - пояснює представник ГУР.

За його словами, іранські ударні дрони "Шахед" - це складна та сучасна зброя. І Росія ставила собі завдання вийти на повноцінне виробництво, але виконати його досі не змогла.

Проте це серйозний виклик для України, наших Сил безпеки і оборони. І в тому числі це привід для наших партнерів щодо посилення українських систем і засобів протиповітряної та протиракетної оборони, - наголосив представник ГУР.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?