«Чи вистачить газу на зиму»: в «Укртрансгазі» розповіли про наявні запаси
Категорія
Економіка
Дата публікації

«Чи вистачить газу на зиму»: в «Укртрансгазі» розповіли про наявні запаси

«Чи вистачить газу на зиму»: в «Укртрансгазі» розповіли про наявні запаси
Джерело:  online.ua

Станом на 22 червня запаси природного газу в українських підземних сховищах після завершення опалювального сезону (5 квітня 2019 року) зросли на 48,5%, до 13,002 мільярда кубометрів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані державної компанії «Укртрансгаз».

Якщо порівнювати з аналогічним днем минулого року, запаси газу в українських підземних сховищах збільшились на 21%. 22 червня 2018 року вони становили лише 10,7 мільярда кубометрів. При цьому українські газові сховища зараз заповнені на 42%.

Україна почала сезон закачування природного газу в підземні сховища газу відразу після завершення опалювального сезону 5 квітня. Восени 2018 року, перед початком опалення, Україна змогла накопичити в підземних сховищах 17,2 мільярда кубометрів газу, що є рекордним показником за останні шість років.

На даний момент «Укртрансгаз» експлуатує 12 підземних сховищ газу. Їхня загальна ємність становить близько 31 мільярда кубометрів. Підземні сховища забезпечують Україні стабільне споживання протягом осінньо-зимового періоду та допомогають гарантувати транзит газу міжнародними напрямками.

«Укртрансгаз» є оператором магістральних газопроводів, по яких природний газ транзитом надходить з Російської Федерації до країн ЄС, а також імпортується до України з країн ЄС у реверсному напрямку.

Нагадаємо, що сьогодні Росія висунула умову для збереження транзиту газу через Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?